Ζήγρας εναντίον Άκη

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης και παραλήπτης όλων των χρημάτων, που δόθηκαν ως «μίζες» για εξοπλιστικά προγράμματα, σύμφωνα με όσα τον εξάδελφο του πρώην υπουργού Νίκο Ζήγρα.
Ο θεωρούμενος ως «δεξί χέρι του υπουργού» ξεκίνησε να απολογείται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη σοβαρή εμπλοκή του στην υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, με σφοδρή «επίθεση» στον συγκατηγορούμενο και εξάδελφο του, στον

οποίο απέδωσε ρόλο φυσικού και ηθικού αυτουργού στην υπόθεση.


Σύμφωνα με το κ. Ζήγρα, ακόμη και η κάλυψη από τον πρώην υπουργό των εξόδων νοσηλείας του στην Γερμανία, όταν αρρώστησε βαριά, «έγινε για να μην πεθάνω πριν προλάβω να του πω για όλους τους λογαριασμούς που είχα ανοίξει για εκείνον».


Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στο δικαστήριο πως πριν μεταβάλλει την αρχική του στάση και προχωρήσει σε ομολογία είχε ζητήσει από τον βασικό κατηγορούμενος να το πράξει εκείνος: «Πριν ομολογήσω και αρχίσουν όλοι να με λένε "ρουφιάνο" είχα προσπαθήσει να πείσω τον Τσοχατζόπουλο να ομολογήσει».
Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, ακόμη και μέσα στην φυλακή παρότρυνε τον εξάδελφο του να ομολογήσει, αλλά «εισέπραττα κάθε φορά την οργισμένη άρνηση του».


Επανέλαβε δε ότι φοβάται για τη ζωή του και τη ζωή των οικείων του.

Keywords
Τυχαία Θέματα