Ύστατη προσπάθεια για ενότητα

Εν αναμονή της έναρξης της συζήτησης στην Ολομέλεια του επίμαχου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της Συμφωνίας, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Εξάντλησα από την πλευρά μου όλες τις διαπραγματευτικές δυναντότητες και όλες τις εναλλακτικές», είπε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους διαφωνούντες να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις αν έχουν. «Αρκετοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων

και εγώ, δεν ψηφίζουμε τα μνημονιακά μέτρα, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ανέφερε ακόμη ότι είναι πολύτως διασφαλισμένη η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα ενώ χαρακτηριστικός ήταν και ο ασπασμός που είχε κατά την είσοδό του, με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία το μεσημέρι είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν στηρίζει τη συμφωνία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να περιοριστούν οι διαρροές, ενώ ήδη η Αριστερή Πλατφόρμα έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα στηρίξει τη συμφωνία.

Σαφές μήνυμα προς τους διαφωνούντες έστειλε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς καλώντας όσους ισχυρίζονται ότι διαθέτουν εναλλακτικές λύσεις, όχι μόνο να τις καταθέσουν, αλλά και να αναλύσουν τις συνέπειές τους.

"Δεν θα ψηφίσω το τρίτο μνημόνιο" ξεκαθάρισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης "ούτε παραιτούμαι".

Αναποφάσιστη σχετικά με το εάν θα παραδώσει ή όχι τη βουλευτική έδρα της, δήλωσε η παραιτηθείσα από Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Την παραίτησή του υπέβαλε και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, Μάνος Μανουσάκης.

«Όχι» στη συμφωνία είπε ο κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.

«Έχουμε μπροστά μας μια νέα συνθήκη Βερσαλλιών» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων συναρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Keywords
Τυχαία Θέματα