Σίδνεϊ: Υπόθεση ομηρίας

Ο ομογενής δικηγόρος Στέφαν Μπαλαφούτης, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, είναιένας από τους πέντε ομήρους (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες) που κατόρθωσαν να δραπετεύσουν από καφετέρια στο κέντρο του Σίδνεϊ όπου εξακολουθεί να κρατείται αδιευκρίνιστος αριθμός ομήρων από έναν μεσήλικοένοπλο άνδρα.

Ο ομογενής δεν έκανε δηλώσεις αλλά ενημέρωσε την αστυνομία για τον δράστη και τους άλλους ομήρους.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας η ομηρία ενδέχεται να μην λυθεί για πολλές ώρες ακόμη καθώς στόχος της είναι να λήξει αναίμακτα.

Υπόθεση ομηρίας σε καφέ

Θρίλερ στο

Σίδνεϊ, όπου ένοπλος κρατά περίπου 40 ομήρους μέσα σε καφέ, έχοντας ζητήσει να του δοθεί σημαία των τζιχαντιστών, καθώς και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Τόνι Άμποτ.

Σε σημαία που έχει υποχρεώσει ομήρους να κρατούν αναγράφεται το μήνυμα του Ισλάμ: «Ένας είναι ο Αλλάχ και προφήτης του ο Μωάμεθ», ενώ υποστηρίζει ότι έχει τοποθετήσει δύο βόμβες εντός του καφέ και άλλες δύο σε άλλα σημεία. Προς το παρόν, 5 ή 6 όμηροι έχουν κατορθώσει να διαφύγουν.

«Το Σίδνεϊ δοκιμάζεται. Αλλά όποια κι αν είναι η δοκιμασία θα διατηρήσουμε τη ισορροπία των δημοκρατικών μας θεσμών», δηλώνει ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μάικ Μπερντ.

Εκκενώθηκε το αμερικανικό προξενείο που βρίσκεται κοντά στο συμβάν, καθώς και το παγκοσμίου φήμης κτίριο της Όπερας του Σίδνεϊ, όπου εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ δήλωσε ότι δεν είναι απολύτως σαφές αν η ομηρία που είναι σε εξέλιξηέχει πολιτικά κίνητρα. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν έχει πολιτικά κίνητρα, παρότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να είναι έτσι» είπε ο Άμποτ στους δημοσιογράφους στην Καμπέρα. «Αυτό είναι ένα πολύ ανησυχητικό περιστατικό. Μπορώ να καταλάβω τις ανησυχίες και τις αγωνίες του λαού της Αυστραλίας» συμπλήρωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός χωρίς όμως να δώσει καμία πληροφορία σχετικά με τις ενέργειες για να λήξει η υπόθεση της ομηρίας.

Σαράντα μουσουλμανικές οργανώσεις της Αυστραλίας καταδικάζουν την ομηρεία

Περισσότερες από 40 μουσουλμανικές οργανώσεις της Αυστραλίας καταδίκασαν σήμερα τη σύλληψη ομήρων από ένοπλο σε καφέ του Σίδνεϊ όπου έχει αναρτηθεί ισλαμική σημαία.

«Απορρίπτουμε κάθε απόπειρα κατά της ζωής οποιουδήποτε αθώου ανθρώπινου όντος και για την εμφύσηση του τρόμου στις καρδιές», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των μουσουλμανικών οργανώσεων που κάνουν λόγο για «παράλογη ενέργεια».

Σε μία αναφορά στη σημαία με την ομολογία της ισλαμικής πίστης, η ανακοίνωση σημειώνει ότι αυτή δεν αποτελεί «πολιτική διακήρυξη, αλλά θρησκευτική δήλωση πίστης που έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από κακόβουλα άτομα που δεν εκπροσωπούν κανέναν πέρα από τον εαυτό τους».

«Αυτό το είδος των παράλογων ενεργειών εξυπηρετεί μόνο τους στόχους όσων θέλουν να καταστρέψουν την καλή θέληση του αυστραλιανού λαού και να πλήξουν ακόμη περισσότερο το ισλάμ και τους αυστραλούς μουσουλμάνους σε ολόκληρη τη χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι σκέψεις μας κατευθύνονται στους ομήρους και τους συγγενείς τους. Προσευχόμαστε να έχουν ασφάλεια και ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα διευθετηθεί σύντομα με ειρηνικό τρόπο».


Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα