Υπόκλιση Μπουφόν σε Τότι

Στο Καμπιονάτο; Πάντα απέναντι. Ο Φραντσέσκο Τότι αιώνιο είδωλο, στην αιώνια Πόλη με τη φανέλα της Ρόμα (527 συμμετοχές, 226 γκολ). Και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, πρώτα στην Πάρμα -7 σεζόν- και εδώ και μια "ντουζίνα" χρόνια αρχηγός και σημείο αναφοράς στην ιστορία της Γιουβέντους. Ίσως ο κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου. Στην εθνική ομάδα; Φίλοι αχώριστοι και πρωταγωνιστές της ομάδας, που κατάφερε το 2006 να κερδίσει την κορυφή του κόσμου. Σαν σήμερα στις 28 Μαρτίου, του 1993 ο Τότι φόρεσε τη φανέλα της Ρόμα για πρώτη φορά. Στη νίκη επί της Μπρέσια με 2-0, έκανε

το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 χρονών. Ο Μπουφόν λοιπόν δεν το ξέχασε αυτό. Και θέλησε με μια επιστολή, με ένα γράμμα να τιμήσει τον φίλο του.
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

«Αγαπητέ Φραντσέσκο, έγραψες ιστορία στο ιταλικό ποδόσφαιρο.20 χρόνια στη Serie A, τι επίτευγμα... Ακόμα έχω στο μυαλό μου την εικόνα του πρώτου σου γκολ στον αγώνα της Ρόμα με την Φότζια.Είμαστε φίλοι και ξέρεις πόσο σε νοιάζομαι. Ξεκινήσαμε μαζί στην under-15, περάσαμε πολλά υπέροχα χρόνια στην Εθνική Ομάδα και συνεχίζουμε να συναντιόμαστε ως αντίπαλοι στην Serie Α. Σκοράρεις συχνά εναντίον μου (10 φορές για να είμαι συγκεκριμένος, τόσα γκολ μου έχεις βάλει) σαν πρωταθλητής που ξέχασες την φιλία μας...Μετά όμως, με το τελικό σφύριγμα, πάντα υπάρχουν χαμόγελα μεταξύ μας, όπως όταν απέκρουσα ένα πέναλτι, που νόμιζα ότι θα το εκτελούσες σκαφτά. Με στενοχώρησε που ήσουν εσύ. Είμαστε μια πολύ τυχερή γενιά. Είναι αλήθεια ότι μετά τα 30 κάθε χρονιά είναι σαν 7, αλλά εσύ φαίνεται να μικραίνεις αντί να μεγαλώνεις. Έχει γράψει ιστορία στο ιταλικό ποδόσφαιρο, με το παρόν και το μέλλον του και είσαι ένα παίκτης που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Και για μένα, θα είναι πάντα ένας Ατζούρο. Μια αγκαλιά από τον φίλο σου Τζίτζι»

Keywords
Τυχαία Θέματα