Υπό μελέτη η άμεση έξοδος στις αγορές

Το θέμα της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών, την ώρα που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει έκδοση πενταετούς ομολόγου, ύψους 2 δισ. ευρώ, ακόμη και εντός του μήνα. «Η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο εξόδου στις αγορές, καθώς η διεθνής οικονομική κοινότητα περιβάλει την ελληνική οικονομία με πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη, τα σπρεντς συνεχίζουν και πέφτουν, και αυτό είναι

μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη», τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας πως η ημερομηνία της έκδοσης των ομολόγων θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις.

«Το θετικό είναι πως η Ελλάδα πια δεν γύρισε απλώς σελίδα ή κεφάλαιο, άλλαξε βιβλίο», ανέφερε. Όσον αφορά το θέμα Μπαλτάκου, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως δεν πρέπει να μένουμε σε μεμψιμοιρίες αλλά να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Ελλάδα σχεδιάζει τον Απρίλιο την έκδοση 5ετούς ομολόγου ύψους 2 δισ. ευρώ, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δυο πηγές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην έκδοση θα «εμπλακούν» οι Deutsche Bank, Bank of America, Merrill Lynch, JP Morgan και Goldman Sachs.

Keywords
Τυχαία Θέματα