Υπέρ της προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου


Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου εξέφρασε τη στήριξή της στην απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να ζητήσει οικονομική βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι «σ' αυτές τις δύσκολες οικονομικά περιόδους, κατά τις οποίες τα δημόσια οικονομικά δέχονται ήδη έντονες πιέσεις, είναι ζωτικής σημασίας να αποκατασταθεί ηικανότητα του τραπεζικού συστήματος για προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης όσο το δυνατόν συντομότερα».

Είναι επίσης

απαραίτητο, προσθέτει η Κεντρική Τράπεζα, να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να περιοριστούν οι πιθανές μελλοντικές αρνητικές επιδράσεις που προέρχονται από τη δραστηριοποίηση των κυπριακών τραπεζών σε άλλες χώρες.

Επισημαίνει δε, πως η οικονομική στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται κατά τρόπο έγκαιρο και μεθοδικό, με παράλληλη διασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος της νήσου και της οικονομίας γενικότερα.

Τέλος, η Κεντρική Τράπεζα αναφέρει ότι επιδιώκει να συνεργαστεί στενά με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την κυπριακή κυβέρνηση ώστε να συμβάλει στην εξασφάλιση της επιτυχίας αυτής της προσπάθειας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα