Υπέρ της κατασκευής τζαμιού στον Ελαιώνα

Υπέρ της κατασκευής μουσουλμανικού τεμένους στον Ελαιώνα, τάχθηκε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.
Μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής του Συμβουλίου Μεταναστευτικής πολιτικής του Δήμου Λευτέρης Παπαγιαννάκης, τόνισε ότι στην Αθήνα ως Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα είναι αυτονόητο -άνθρωποι μουσουλμανικού θρησκεύματος- να έχουν κάθε δικαίωμα να λατρεύουν το θεό τους, σε συνθήκες αξιοπρέπειας.

Επιπλέον ο κ Παπαγιαννάκης

υπογράμμισε ότι με την λειτουργία του νόμιμου Μουσουλμανικού Τεμένους, θα κλείσουν οι δεκάδες παράνομοι λατρευτικοί χώροι που λειτουργούν αυτή τη στιγμή σε διάφορα διαμερίσματα της Αθήνας.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση δέχθηκε την κατασκευή του τεμένους, αλλά εξέφρασε αντιρρήσεις ως προς την τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι θίγονται συμφέροντα του Δήμου, σχετικά με την χωροταξία.

Ειδικότερα η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ελσίνα Αγγελοπούλου δήλωσε ότι ήταν μια υποχρέωση της χώρας η οποία θα δώσει λύση σε πολλά προβλήματα.

Από την παράταξη «Αθήνα μπορείς» ο Άρης Σπηλιωτόπουλος αφού υπογράμμισε ότι τάσσεται υπέρ της κατασκευής του τεμένους επιφυλάχθηκε σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση των συμφερόντων του δήμου στην περιοχή του Βοτανικού.

Ο Νίκος Σοφιανός απο τη «Λαϊκή συσπείρωση» διατύπωσε αντιρρήσεις σχετικά με την διασφάλιση εκτάσεων του Δήμου οι οποίες βάσει της τροπολογίας κινδυνεύουν να χαθούν από τον δήμο.

Εκ μέρους της παράταξης «Αθήνα πόλη της Ζωής μας» ο Νίκος Βαφειάδης παρουσίασε το ιστορικό της υπόθεσης τονίζοντας ότι τροποποιούνται οι χρήσεις γής του Ελαιώνα χωρίς τη συμφωνη γνώμη του Δήμου.

Τέλος, ο Πέτρος Κωνσταντίνου απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τάχθηκε υπέρ της κατασκευής του τζαμιού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε και η παραχώρηση από το Δήμο της πλ. Συντάγματος το περασμένο Σαββατοκύριακο για εκδήλωση σχετικά με την αποποινικοποίηση της κάνναβης.

Η πολιτική νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανάμεσα στους φορείς που είχαν ζητήσει την πλατεία Συντάγματος προκειμένου να γίνει η εκδήλωση. Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Μπρούλιας -μετά από ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για ποιό λόγο δόθηκε η πλατεία σε εκδήλωση για αποποινικοποίηση της κάνναβης- τόνισε ότι είναι πάγια αρχή του δήμου να δίνει δωρεάν κοινόχρηστους χώρους σε πολιτικές νεολαίες και όταν ειδικά οι εκδηλώσεις αυτές χαρακτηρίζονταν στην αίτηση παραχώρησης ως πολιτιστικές-ενημερωτικές.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου τάχθηκε κατά της αποποινικοποίησης της κάνναβης.

Keywords
Τυχαία Θέματα