Υπέρ επέμβασης στη Συρία η επιτροπή της Γερουσίας

Εγκρίθηκε στην πρώτη ψηφοφορία με ψήφους 10 υπέρ, 7 κατά και ένα «παρών» από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας το σχέδιο της κυβέρνησης Ομπάμα για περιορισμένης έκτασης και διάρκειας στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Ωστόσο την ερχόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Γερουσίας. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Τσακ Χέιγκελ καταθέτοντας ενώπιον μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων τόνισε πως θα είναι ένα σημαντικό πλήγμα το οποίο πράγματι θα μειώσει τις δυνατότητές του συριακού καθεστώτος". Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι υποστήριξε πως η χρήση χημικών όπλων από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας είναι "100%" διαπιστωμένη.

Την ίδια ώρα, την αντίθεσή τους σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία εξέφρασαν διαδηλωτές στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Δέκα περίπου ακτιβιστές, με επικεφαλής την αντιπολεμική ομάδα «Κοντ-Πινκ», ύψωσαν τα βαμμένα με κόκκινο χρώμα χέρια τους. Όπως ανέφεραν αντιπροσώπευε το αίμα που θα έχουν τα χέρια του Τζον Κέρι , εάν το Κογκρέσο ενέκρινε τις στρατιωτικές επιθέσεις σε αντίποινα για την πιθανή χρήση από το καθεστώς της Συρίας χημικών όπλων.


Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έκθεση Ρώσων ειδικών καταδεικνύει πως το αυτοσχέδιο όπλο το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση με χημικά κοντά στο Χαλέπι τον Μάρτιο ήταν παρόμοιο με αυτά που κατασκευάζουν οι αντάρτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα