«Υπάρχουν όρια στο "κούρεμα"»

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, προειδοποίησε ότι μια μη-εθελοντική συμφωνία για τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στο χρέος της Ελλάδας θα είχε σοβαρές κινδύνους για μετάδοση της κρίσης. Πρόσθεσε επίσης ότι κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ευρώπη.

Ο Dallara υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι

υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να θεωρεί εθελοντική συμφωνία, όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires.

"Κάθε προσέγγιση που δεν θα βασίζεται σε συζητήσεις συνεργασίας και θα περιλαμβάνει μονομερείς ενέργειες θα ισοδυναμούσε με χρεοκοπία, θα οδηγούσε σε απομόνωση της ελληνικής οικονομίας από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου για πολλά χρόνια και θα επέβαλε ένα μεγάλο βάρος στον ελληνικό λαό αλλά και στους Ευρωπαίους φορολογούμενους που έχουν ήδη κάνει πολλά για να στηρίξουν την Ελλάδα", δήλωσε.

"Θα είχε επίσης πιθανότατα σοβαρές αλυσιδωτές επιπτώσεις με μεγάλο κόστος για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία σε όρους απασχόλησης και ανάπτυξης", πρόσθεσε.

Επιβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι βρίσκεται στις Βρυξέλλες και συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με αξιωματούχους της Ευρωζώνης.

Ο Dallara δήλωσε επίσης ότι το IIF παραμένει σε στενή επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές και τράπεζες, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση του Ινστιτούτου "για την αναζήτηση εποικοδομητικών λύσεων".

Keywords
Τυχαία Θέματα