«Υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος της χρεοκοπίας»

«Την επόμενη χρονιά η Ελλάδα θα τα καταφέρει ή θα καταρρεύσει», τονίζει σε συνέντευξη στους Financial Times ο Γιάννης Στουρνάρας, προειδοποιώντας ότι η Αθήνα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. «Οποιαδήποτε αποτυχία από

την Ελλάδα να εξοφλήσει το χρέος της σε διεθνείς πιστωτές θα σημάνει αναπόφευκτη την έξοδο της χώρας από το ευρώ», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών, προαναγγέλλοντας επίσης δράση εναντίον της φοροδιαφυγής με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την εγκαθίδρυση, μεταξύ άλλων, ειδικών φορολογικών δικαστηρίων.

Κατά την επεξεργασία του νέου φορολογικού στην επιτροπή της Βουλής ο κ. Στουρνάρας ανακοίνωσε έμμεση επέκταση του αφορολόγητου μισθωτών και συνταξιούχων στις 9.500 ευρώ. Η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ, θα δίνεται με τη συγκέντρωση αποδείξεων αξίας τουλάχιστον ίσης με το 25% του εισοδήματός τους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ποσό που θα υπολείπεται θα φορολογείται με 22%. Παράλληλα, δεσμεύθηκε να αφαιρεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών από τη φορολογητέα ύλη τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα