Υεμένη: Άρμα μάχης έβαλλε κατά αμάχων

Δέκα άνθρωποι έχασαν την Παρασκευή τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, όταν ένα άρμα μάχης του στρατού έβαλλε κατά αμάχων κατά τη διάρκεια κηδείας σε ένα σχολείο στο νότιο τμήμα της χώρας, δήλωσε μια ιατρική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Δεχθήκαμε δέκα πτώματα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και σοροί παιδιών, και 15 τραυματίες», δήλωσε ιατρική πηγή. Αυτόπτες μάρτυρες σημείωσαν ότι ένα άρμα μάχης του στρατού που έχει αναπτυχθεί στον τομέα αυτόν έριξε οβίδες σε αυτήν την σκηνή στην Σάναχ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα

Σαναά.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι στρατιώτες έβαλλαν ξανά «την ώρα που προσπαθούσαμε να προσφέρουμε βοήθεια στους τραυματίες" και διευκρίνισε ότι "τραυματίες εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στη σκηνή».

Την ίδια ώρα ένας ισλαμιστής στην Υεμένη, ο οποίος κατηγορείται από τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζει την Αλ Κάιντα, διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς και δήλωσε ότι προτίθεται να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώπιον της δικαιοσύνης της χώρας του.

Στις 18 Δεκεμβρίου, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι εντάσσει τον Άμπντελ Ουάχαμπ Μοχάμεντ Αμπντεραχμάν αλ Χουμαϊκάνι και τον Αμπντεραχμάν Μπεν Ουμάιρ αλ Νουαΐμι, τον ιδρυτή μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης του Κατάρ, στον κατάλογο με τα πρόσωπα που υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Ο Χουμαϊκάνι, γενικός γραμματέας του ριζοσπαστικού κόμματος Αλ Ράσαντ κατηγορείται ότι υποστηρίζει, υπό την κάλυψη φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων, την Αλ Κάιντα στην αραβική Χερσόνησο (AQPA), οργάνωση που εδρεύει στην Υεμένη.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες αυτές και είμαι έτοιμος να παρουσιαστώ ενώπιον της δικαιοσύνης της Υεμένης για να τις αντικρούσω», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα