Ξεσήκωσαν το κοινό

Αστροναύτες, μινώταυροι, αλλά και γιάπηδες και όλα αυτά με ένα fluo πορτοκαλί χρώμα αποτέλεσαν ορισμένες από τις «μεταμφιέσεις» των Pet Shop Boys, των headliners του Eject Festival χθες το βράδυ, στην πλατεία Νερού στο Φάληρο.

Οι Neil και Chris Lowe, που όσο μεγαλώνουν ομορφαίνουν, ξεκίνησαν τη συναυλία τους λίγο μετά τις 11 το βράδυ βγαίνοντας

από ένα εικονικό τούνελ, με τραγούδια από το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «Electric».

Σχεδόν σε κάθε τραγούδι είχαν δύο χορευτές, ενώ οι ίδιοι μεταμφιέζονταν ανάλογα, με φόντο μια μεγάλη οθόνη που προέβαλε video clips.

Από τη συναυλία δεν έλειψαν και οι παλιές επιτυχίες του γκρουπ, όπως το «Go West», «It's a sin», «Always on my mind», «Domino Dancing» και πολλές άλλες, που ξεσήκωσαν τα περίπου τις τέσσερις χιλιάδες φαν τους κάτω από τη σκηνή. Έκλεισαν με ένα νέο και πολλά υποσχόμενο single τους, το «Vocal» γεμίζοντας το χώρο με κομφετί και δίνοντας τη υπόσχεση ότι θα ξανάρθουν σύντομα.

Προηγήθηκε ο Peter Hook, πρωταρχικό μέλος των Joy Division και ηγέτης των New Order, ο οποίος εμφανίστηκε με το συγκρότημά του The Light και επίσης έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Ο Peter Hook πήρε τη θέση, των Happy Mondays, οι οποίοι ακύρωσαν την εμφάνισή τους στο φεστιβάλ πριν από λίγες μέρες, επικαλούμενοι τη χθεσινή γενική απεργία.

Επίσης, εντυπωσιακός ήταν και ο Faith SFX, ο καλλιτέχνης που τραγουδά και παράλληλα μιμείται τους ήχους των μουσικών οργάνων μόνος του.

Λίγο άτυχος, στη χθεσινή του εμφάνιση ήταν ο James Blake, τόσο γιατί ο ήχος δεν ήταν και καλός, ενώ καθώς άνοιξε τη συναυλία, η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη.

Το line up στο Eject 2013 συμπλήρωσαν και τέσσερα ελληνικά συγκροτήματα οι Bittersweet, Jamming Funkers, Viper Vikings και οι Wedding Singers, που αντικατέστησαν τους Βρετανούς Palma Violets, που επίσης ακύρωσαν τελευταία στιγμή της εμφάνισή τους, λόγω φυσικής εξάντλησης από την περιοδεία τους, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του συγκροτήματος.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαστεφάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα