Ξεκινούν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι

Σήμερα αναμένονται στην Κεφαλονιά οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στις κατοικίες των σεισμοπλήκτων, προκειμένου να ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος ενοικίου. Την ίδια ώρα, συνεχής παραμένει η μετασεισμική δραστηριότητα. Νέα σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε χθες με επίκεντρο 16 χιλιόμετρα δυτικά του Ληξουρίου.

Προσωρινά μη κατοικήσιμα κρίθηκαν τα 1.400 από τα 3.000 σπίτια που έχουν ελεγχθεί, αποφασίστηκε, η μετεγκατάσταση δύο

σχολείων σε προκατασκευασμένες αίθουσες.

Εν μέσω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού, με κυριότερο αυτό της στέγασης, αλλά και του πλιάτσικου σε εγκαταλειμμένα σπίτια, η δημοτική αρχή ζητεί πρόσθετα μέτρα για την ανακούφισή τους.

Όπως την απαλλαγή από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για ένα τρίμηνο, αίτημα που ακόμα δεν έχει απαντηθεί, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κεφαλονιάς, Σάββα Σαδαόγλου, που μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα θα μπορούν να διαμείνουν στο κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise» σεισμόπληκτοι πολίτες, σε αγκυροβόλιο του Ληξουρίου. Οι κάτοικοι θα μεταφέρονται με λάντζες επί του πλοίου, που θα διατεθεί για τη φιλοξενία 600 κατοίκων για ένα δίμηνο. Θα δοθούν δωμάτια με θέρμανση και παροχή ζεστού νερού, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής των φιλοξενουμένων στο πλοίο θα προσφέρεται πρωινό και δείπνο.

Δεκάδες Εθελοντές

Δεκάδες εθελοντές έχουν συρρεύσει στην Κεφαλλονιά για να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους κατοίκους τους, προσφέροντας έστω προσωρινή ανακούφιση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την ημέρα που χτύπησε το νησί ο Εγκέλαδος.


Ανάμεσά τους η νεαρή Άρια Μανιουδάκη, εθελόντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, η οποία επελέγη από τους καθηγητές του μεταπτυχιακού της "Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας", για να μεταβεί στην πληγείσα Κεφαλλονιά, όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τη Νικολέτα Αυλωνίτη.

Παρακλήσεις στον ΑηΧαράλαμπο

«Ζητάμε την χάρη και την προστασία του Θεού, για να περάσει και αυτή η δοκιμασία, όπως πέρασαν και άλλες. Ο 'Αγιος βοήθεια». Αυτή την προσευχή έκανε ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδωνας, ο οποίος χοροστάτησε στην πανηγυρική θεία λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους, προστάτη του Ληξουρίου.

Όσοι σεισμόπληκτοι έχουν απομείνει στην πόλη, προσήλθαν στην εκκλησία με δακρυσμένα μάτια για να προσκυνήσουν την εικόνα και το οστεοφυλάκιο του αγίου. Παράκληση όλων, ήταν να πάρει τέλος η περιπέτεια και να βρουν τη δύναμη να αναστηλώσουν τα σπίτια τους. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας ξεκίνησε λιτάνευση της εικόνας.

Φέτος, ο εορτασμός δεν έγινε στον ομώνυμο Ιερό Ναό, που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, αλλά στον Παντοκράτορα όπου, από χθες, μεταφέρθηκε εκεί η εικόνα του Αγίου.

Και με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα