Συνεχίζεται η δίκη Παπακωνσταντίνου

«Για να καταλήξετε σε ενδείξεις ενοχής πρέπει να έχετε αποκλείσει όλες τις άλλες ενδείξεις υπέρ της αθωότητας του κατηγορουμένου», τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, απευθυνόμενος στους ανώτατους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου και πρόσθεσε ότι εφόσον δεν υπάρχει το στικάκι που έφτιαξε ο πρώην υπουργός αλλά το αντίγραφο του Γιάννη Διώτη μπορούμε να κινηθούμε μόνο στο επίπεδο των ενδείξεων ενοχής.

Ο συνήγορος του κ. Παπακωνσταντίνου, Παναγιώτης Κουρελέας, τόνισε ότι εκείνη την επίμαχη περίοδο κατά την οποία η χώρα μπήκε στο μνημόνιο
δεν ήταν προτεραιότητα του πρώην υπουργού η λίστα Λαγκάρντ, γιατί όπως αποδείχθηκε μέχρι και σήμερα δεν συνεισέφερε και πολλά στην οικονομία, ενώ χαρακτήρισε ανθρώπινο το γεγονός ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου έχασε το αρχικό CD από τη Γαλλία, λέγοντας ότι πολλές φορές χάνουμε πολύτιμα πράγματα χωρίς να το θέλουμε.

Τα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης που αποδεικνύουν ότι δεν έγινε στοχευμένη αναζήτηση σε όλα τα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ και ότι ο χρήστης windows user που φέρεται να είχε πρόσβαση στη λίστα δεν αποδεικνύεται ότι είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επικαλέστηκε ο Παναγιώτης Κουρελέας.

Επίσης, υπογράμμισε τις αντιφάσεις, στις οποίες έχει υποπέσει στις καταθέσεις του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης αναφορικά με τον χρόνο που έλαβε το επίμαχο στικάκι από τον πρώην υπουργό αλλά και τους λόγους που το αντέγραψε και μετά το κατέστρεψε.

Πρόσθεσε, ότι αν κάποιος ήθελε να τον ενοχοποιήσει θα διέγραφε μόνο τους τρεις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ αν το είχε κάνει ο ίδιος θα έσβησε και άλλα ονόματα από τη λίστα για να μην πέσουν οι υποψίες πάνω του.

Επίσης, πρόσθεσε πως επειδή ο κατηγορούμενος όπως αποδείχθηκε από τη διαδικασία γνωρίζει να χειρίζεται αρκετά καλά υπολογιστή, θα ήξερε ότι ένα μαγνητικό μέσο όπως το usb μπορεί να αφήσει ίχνη και θα έκανε την αντιγραφή της λίστας με διαφορετικό τρόπο και όχι σε στικάκι.
Keywords
Τυχαία Θέματα