Άνοιξαν οι εργασίες της Επιτροπής

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, άνοιξαν το Σάββατο στη Βουλή οι εργασίες της νεοσυσταθείσας -με απόφαση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου- Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους.

«Δικαίωμα της Ελλάδας είναι το να ερευνηθεί το χρέος»

ως προς τη δημιουργία και την διόγκωσή του, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο σύντομο χαιρετισμό του.

Διευκρίνισε πως η έρευνα δεν θα επηρεάσει την εκπλήρωση των διεθνών υποχρεώσεων και των δημοσιονομικών στόχων που έχει αναλάβει η χώρα, αλλά υπογράμμισε πως ταυτόχρονα η χώρα μας έχει κυριαρχικά δικαιώματα τα οποία δεν έχει εκχωρήσει.

Σε πιο σκληρό ύφος μίλησε η κ. Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι η αποπληρωμή του χρέους λειτουργεί ως μοχλός εκβιασμού και πρόκλησης συνθηκών ανθρωπιστικής κρίσης.

Τόνισε δε πως «όσο δεν έχει ελεγχθεί και αναλυθεί [...] το χρέος παραμένει άγνωστο ποιο ποσοστό του είναι παράνομο», και επισήμανε ότι «ο έλεγχος πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους».

Ο υπουργός Επικρατείας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, τόνισε πως «δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία για το ότι μία απ' τις βασικότερες αιτίες που η χώρα περιήλθε στη γνωστή κατάσταση, είναι η διαφθορά που εμφανίστηκε ως ενδημικό φαινόμενο σε όλες τις δημόσιες συμβάσεις».

Από την εκδήλωση απουσίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα