«Φύλλα πορείας» στους καθηγητές

Με αντικείμενο την έκκληση της ΟΛΜΕ να κηρύξουν απεργία την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, συνεδριάζουν αυτή την ώρα οι εκτελεστικές γραμματείες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κι ενώ η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών

μέσης εκπαίδευσης προσφεύγει τις επόμενες ώρες στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της πολιτικής επιστράτευσής τους. Οι καθηγητές κατεβαίνουν και στο δρόμο. Στις επτά το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματίσει για την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Με την επιστράτευση αποτρέπεται μια «απειλή για το δημόσιο συμφέρον» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Επικίνδυνη για τη δημοκρατία χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας στο ραδιοσταθμό Κόκκινο ότι η αίσθηση αλαζονείας που τη χαρακτηρίζει θα την οδηγήσει σε όλεθρο.

Για ευθεία αντικοινωνική πράξη των καθηγητών έκανε λόγο στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, τονίζοντας πως πρέπει να επικρατήσει η ηρεμία και οι ψύχραιμες φωνές.

«Μέγιστο λάθος από την ΟΛΜΕ η απεργία στις πανελλαδικές» δήλωσε στην ίδια εκπομπή ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, τονίζοντας πάντως πως δεν συνάδει με την κουλτούρα του κόμματος το μέτρο της επιστράτευσης.

«Η κήρυξη επιστράτευσης συνιστά αντιδραστικό κατήφορο, που επί της ουσίας ποινικοποιεί τη σκέψη για την απεργία» αναφέρει με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα