Βροχές και την Πέμπτη

Οι βροχές στην ανατολική κυρίως νησιωτική χώρα και οι καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, σύμφωνα με την ΕΜΥ από το μεσημέρι και από τα Δυτικά.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών

βροχών, κυρίως στη Χαλκιδική και βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά αυξημένες, κυρίως στα νότια. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις ανατολικότερες περιοχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι με την ίδια ένταση, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς, ΒΔ. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα Δωδεκάνησα. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις
Στην Αττική, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις το πρωί, άνεμοι ασθενείς και η θερμοκρασία από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα