Βρήκαν το τσάρο της οικονομίας

Τον τσάρο της ελληνικής οικονομίας βρήκαν σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι μετά την άρνηση για λόγους υγείας του Β. Ράπανου να αποδεχθεί τηθέση. Αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές από το πρωί του Αντ. Σαμαρά με Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη για να καταλήξουν στο πρόσωπο, ενώ για τις 7.30 το απόγευμα έχει οριστεί η συνάντηση των τριών. Σύμφωνα με πληροφορίες,

ήδη έχει επιλεγεί το πρόσωπο γιά το υπουργείο Οικονομικών και πρόκειται για τον Γ. Στουρνάρα, ο οποίος εκλήθη στην απογευματινή συνάντηση των τριών αρχηγών. «Η επιλογή του νέου υπουργού Οικονομικών, ανήκει στην πρωθυπουργό», δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Βρυξέλλες στέλνουν μήνυμα, ότι θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση

Μάλιστα επιθυμούν να έχουν συνομιλητή ένα πρόσωπο με τεχνοκρατικές γνώσεις, εμπειρία στα δημοσιονομικά της χώρας και βαρύνοντα λόγο στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής. 

Μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου- Κουβέλη, στην οικία του πρωθυπουργού, θα έχουμε το νέο υπουργό Οικονομικών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, στην πρωινή εκπομπή του MEGA, οοποίος εκτίμησε ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί το όνομα.

Οπως σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου, μέχρι στιγμής σε ό,τι αφορά την ορκωμοσίατης Βουλής και τις προγραμματικές δηλώσεις, όλα θα γίνουν σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς, όταν αναρρώσει από την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, θα ξεκινήσει έναν κύκλο επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες. 

Keywords
Τυχαία Θέματα