Βρετανία:"Ισχυρή απάντηση" για την Χούλα

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ ευχήθηκε σήμερα να υπάρξει «μια ισχυρή διεθνής απάντηση» στη «σφαγή» στη Χούλα της Συρίας και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ζητήσει τη διεξαγωγή μια έκτακτης συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ «τις προσεχείς ημέρες».

«Ξεκινήσαμε επείγουσες διαβουλεύσεις με τους συμμάχους μας ενόψει μιας ισχυρής διεθνούς απάντησης, που θα περιλαμβάνει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ,

την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους οργανισμούς που είναι αρμόδιοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο του ΟΗΕ», αναφέρει ο βρετανός υπουργός σε ανακοίνωσή του.

«Θα ζητήσουμε να πραγματοποιηθεί μια έκτακτη σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τις προσεχείς ημέρες», πρόσθεσε ο Χέιγκ.

«Αξιόπιστες και τρομακτικές πληροφορίες κάνουν λόγο για τη σφαγή μεγάλου αριθμού αμάχων, περιλαμβανομένων παιδιών, από τις συριακές δυνάμεις», στην περιοχή της Χούλα, στην κεντρική Συρία, εξήγησε ο Χέιγκ. «Προτεραιότητά μας μπροστά σε αυτό το φρικτό έγκλημα είναι να στοιχειοθετήσουμε τα γεγονότα και να δράσουμε άμεσα για να διασφαλίσουμε ότι θα αναγνωριστούν οι υπεύθυνοι και θα λογοδοτήσουν».

Ο βρετανός υπουργός ζήτησε από τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ «να επιτρέψει στους παρατηρητές του ΟΗΕ άμεση και πλήρη πρόσβαση στη Χούλα και σε άλλες ζώνες συγκρούσεων» και να «σταματήσει κάθε στρατιωτική επιχείρηση εφαρμόζοντας το σχέδιο» του κοινού ειδικού απεσταλμένου για τη Συρία Κόφι Άναν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα