Βρετανία: Ανάκαμψη της οικονομίας

Η ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας ενισχύθηκε το δεύτερο τρίμηνο, καθώς όλοι οι βασικοί τομείς της κατέγραψαν ανοδική τάση για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, μεταδίδει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,6% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, όταν είχε καταγράψει άνοδο 0,3%, ανακοίνωσε η βρετανική Στατιστική Υπηρεσία.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε
1,4% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Αύξηση της δραστηριότητας κατέγραψαν οι τομείς των υπηρεσιών, της μεταποίησης, των κατασκευών και της γεωργίας.

Η ενίσχυση της αγοράς εργασίας και των λιανικών πωλήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία του περασμένου μήνα, αποτελούν πρόσθετες ενδείξεις ότι η βρετανική οικονομία βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης μετά από μία ύφεση και τη μείωση του ΑΕΠ της κατά 3,3% σε σχέση με το υψηλό επίπεδο στις αρχές του 2008.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να περιγράψει τον επόμενο μήνα τη μελλοντική νομισματική πολιτική της, καθώς ο νέος Διοικητής της κ. Μαρκ Κάρνεϊ επιδιώκει να τονώσει περαιτέρω την ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα