Βρέφος θύμα υποσιτισμού

Σοκάρει ένα νέο περιστατικό υποσιτισμού και μάλιστα βρέφους στην Πάτρα. Πρόκειται για ένα μωρό 5 μηνών που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, όπως αποκάλυψε ο Χρήστος Σπηλιόπουλος, υπεύθυνος του Συλλόγου «Φωτεινό Αστέρι», στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί», με τις Ελ. Κουμάντου και Ελ. Ορφανίδου.

Το περιστατικό έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την περίπτωση του 8χρονου κοριτσιού που είχε νοσηλευθεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων, λόγω υποσιτισμού, μιας και η μητέρα του αδυνατούσε να αγοράσει οτιδήποτε εκτός από πατάτες.

Αν

κάποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να απευθυνθεί στο 2611 12 24 97 ή 698 10 44 800.

Στην εκπομπή μίλησε για τη σίτιση στα σχολεία ο Κομνηνός Μαντάς, αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.).


Μεταξύ άλλων, είπε:

«Η κατάσταση στα σχολεία δεν είναι καθόλου καλή, σε πολλές περιοχές στη πατρίδα μας. Η οικονομική κρίση της τελευταίας 5ετίας έχει τσακίσει τις οικογένειες, οι οποίες αναγκάζονται να κόψουν ακόμα και το κολατσιό των παιδιών, σε πολλές περιοχές. Είναι πραγματικότητα, είναι αλήθεια. Το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και εμείς ως ΔΟΕ προσπαθήσαμε να το ανοίξουμε κατ' επανάληψη όλα αυτά τα χρόνια. Προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και με την τοπική αυτοδιοίκηση στα πλαίσια μιας διακριτικής προσέγγισης του θέματος. Δυστυχώς, έτσι είναι η κατάσταση και δε φαίνεται να βελτιώνεται. Τα σοβαρότερα προβλήματα τα βρίσκουμε σε περιοχές που είναι γνωστές και ιδιαίτερα υποβαθμισμένες οικονομικά και κοινωνικά, τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και στη Θεσσαλονίκη, κυρίως σε μεγάλες πόλεις. Η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των σχολείων και τοπικής αυτοδιοίκησης, στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες περιοχές, προσπαθεί να αμβλύνει αυτό το πρόβλημα, όσο μπορεί αυτό να αμβλυνθεί. Επειδή είναι ένα ζήτημα που το έχουμε θέσει κατ' επανάληψη στους υπουργούς παιδείας που έχουν περάσει τη τελευταία 4ετία, απ' όλους έχουμε εισπράξει τη διαβεβαίωση ότι θα αρχίσουν άμεσα ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης αυτής της πραγματικά πολύ σοβαρής κατάστασης που υπάρχει στα σχολεία. Αλλά μέχρι στιγμής αυτό έχει μείνει μόνο στα λόγια από την επίσημη πλευρά της πολιτείας. Ακόμα και σήμερα παραμένει στα λόγια και στη τελευταία μας συνάντηση με τη καινούρια πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας με τους κυρίους Μπαλτά και Κουράκη πριν από μια εβδομάδα, στη πρώτη μας συνάντηση, το θέσαμε αυτό το ζήτημα. Σαφώς, είναι μια καινούρια πολιτική ηγεσία και δε περιμέναμε ότι την επόμενη μέρα θα το αντιμετωπίσει. Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι κάτι μπορεί να γίνει σε αυτή τη κατεύθυνση. Η κατάλληλη λύση που δεν έχει μεγάλο κόστος είναι σε συγκεκριμένες περιοχές, να αναλάβει η πολιτεία με τους τοπικούς φορείς να πετύχουν πολύ καλές τιμές και πολύ καλές ποιότητες σε αυτό που θα παρέχεται για όλους τους μαθητές».

Ακούστε την εκπομπή

Keywords
Τυχαία Θέματα