Βραβεία Unicef 2013

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, (20 Νοεμβρίου), η UNICEF απένειμε σήμερα σε ειδική τελετή, στη Στοά του Βιβλίου, τα Βραβεία UNICEF 2013. Απονεμήθηκαν σε σχολεία της χώρας αλλά και σε προσωπικότητες για τη σημαντική συμβολή τους στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών, στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Τα βραβεία στους μαθητές και τα σχολεία,

δόθηκαν στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους». Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας και οι μαθητές μέσα από αφίσες, παραμύθια και εφημερίδες, πραγματεύονται θέματα όπως η βία, η φτώχεια, οι διακρίσεις και ο ρατσισμός.

Ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της UNICEF, Λάμπρος Κανελλόπουλος, δήλωσε ότι «σήμερα είναι μία ξεχωριστή μέρα, στην οποία κλείνει μία 15ετία που το ελληνικό τμήμα της UNICEF δραστηριοποιείται, αναδεικνύοντας τα δικαιώματα των παιδιών» και έκανε λόγο για μία «πολύ καλή συνεργασία τόσα χρόνια με το υπουργείο Παιδείας». Επίσης, ευχαρίστησε για την παρουσία και τη στήριξή του, τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση εκ μέρους του υπουργείου.

Εκ μέρους του προέδρου της Βουλής παρέστη η βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Κατερίνα Παπακώστα. Την παρουσίαση των βραβείων έκανε ο γενικός διευθυντής της UNICEF, Ηλίας Λυμπέρης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η UNICEF βράβευσε και δύο μεγάλες προσωπικότητες, που με τη δράση τους συντέλεσαν σημαντικά στην καταπολέμιση της βίας και των διακρίσεων και στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών. Τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, για το σπουδαίο έργο της Εκκλησίας και τον καθηγητή της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης, γνωστό και ως «γιατρό των φτωχών», Αυξέντιο Καλαγκό, για τις δωρεάν σωτήριες επεμβάσεις του σε χιλιάδες άπορα παιδιά σε όλον τον κόσμο.

Αντιπροσωπεία στελεχών της ομάδας του Ολυμπιακού (που έχει χορηγό τη UNICEF) με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννη Βρέτζο και τον αντιπρόεδο Σάββα Θεοδωρίδη, απένειμαν βραβεία στα παιδιά.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα βίντεο-μήνυμα από τη UNICEF για την πρόσφατη τραγωδία στις Φιλιππίνες.

Τα καλύτερα έργα των παιδιών από όλη τη χώρα θα εκτίθενται στη Στοά του Βιβλίου από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου, 11.00 - 14.00 και 17.00 - 20.00.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα