Βούτσιτς: «Δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση»

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του, το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS), που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, δεν πρόκειται να ανατρέψει την κυβέρνηση λόγω των υψηλών ποσοστών δημοφιλίας που συγκεντρώνει, αλλά σκοπεύει, αντίθετα, να πετύχει κάτι θετικό για τη Σερβία εφόσον κάτι τέτοιο είναι δυνατό.

"Εάν με ρωτήσετε αν το SNS σκοπεύει να 'ρίξει' την κυβέρνηση εξαιτίας μόνο των υψηλών ποσοστών δημοφιλίας του, η απάντησή μου είναι όχι. Θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει αυτό

ήδη από χθες. Δεν είναι αυτά τα σχέδιά μας" δήλωσε ο κ. Βούτσιτς στο πρωτοχρονιάτικο φύλλο της εφημερίδας Κουρίρ (Kurir) του Βελιγραδίου.

Υπογράμμισε δε ότι τα σχέδιά του είναι να γίνει κάτι για τη Σερβία και η κυβέρνηση να μπορέσει να πετύχει κάποιο καλό αποτέλεσμα. "Εάν είναι δυνατόν, αυτή η κυβέρνηση θα αντέξει, εάν όχι, θα έχουμε εκλογές" πρόσεθσε.

Ερωτηθείς εάν η παραπάνω αναφορά του συνιστά εκβιασμό, απάντησε αρνητικά. "Δεν είναι εκβιασμός ούτε απειλή, είναι λογική σκέψη. Συμφωνήσαμε σε όλα όσα κάναμε. Όταν είχαμε κάποια διαφωνία, καθήσαμε κάτω και καταλήξαμε σε συμφωνία" εξήγησε ο αρχηγός του SNS.

"Ο Μάρτιος, ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι οι πιο σημαντικοί μήνες για εμάς σε ό,τι αφορά το να λάβουμε την ημερομηνία (έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ), αλλά επίσης και λόγω της κατάστασης που έχουμε με το Κόσοβο. Θα δούμε πώς θα λειτουργήσει η κυβέρνηση. Εάν η κυβέρνηση λειτουργήσει καλά, κανείς δεν πρόκειται να την ανατρέψει εξαιτίας συγκεκριμένων ποσοστών" κατέληξε ο κ. Βούτσιτς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα