Βουλγαρία: Δεν απειλείται από προσφυγικό κύμα

Υπό έλεγχο είναι η κατάσταση με τους Σύριους πρόσφυγες στη Βουλγαρία, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στη βουλγαρική τηλεόραση bTV ο υπουργός Εξωτερικών της βαλκανικής αυτής χώρας Νικολάι Μλαντένοφ.

«Τα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών παρακολουθούν την κατάσταση με τους Σύριους πρόσφυγες στη Βουλγαρία καθώς εντείνεται η διαμάχη μεταξύ το καθεστώς της Δαμασκού και των αντικαθεστωτικών» σημείωσε ο επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ο αριθμός των προσφύγων από τη Συρία είναι υπό έλεγχο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει πόσοι

ακριβώς πρόσφυγες από τη δοκιμαζόμενη αραβική χώρα εισήλθαν στη Βουλγαρία.

Ο κ. Μλαντένοφ διαβεβαίωσε ότι η Βουλγαρία δεν κινδυνεύει από ένα τεράστιο προσφυγικό κύμα, καθώς- κατά κανόνα- οι πρόσφυγες φιλοξενούνται όσο το δυνατόν πιο κοντά στα σύνορα της χώρας τους.

Στο μέλλον, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συζητήσει σοβαρά αυτό το θέμα, καθώς τα Ηνωμένα Έθνη αναμένουν ότι ως και 800.000 άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τη Συρία ως τα τέλη του έτους, υπογράμμισε ο κ. Μλαντένοφ.

Οι περισσότεροι πρόσφυγες από τη Συρία- περίπου 240.000-300.000 άτομα- φιλοξενούνται στην Τουρκία, την Ιορδανία και το Λίβανο.

«Η αποσταθεροποίηση ολόκληρης της περιοχής αποτελεί τη χειρότερη απειλή για όλους... Θα πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα ξεκινώντας από την αποχώρηση του καθεστώτος από την εξουσία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα