Βουλγαρία: «Δε θα αυξηθεί το ρεύμα»

Στη διάψευση των φημών περί ενδεχόμενης αύξησης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας Ντράγκομιρ Στόινεφ. Αντίθετα, υπογράμμισε ο υπουργός, υπάρχουν προϋποθέσεις για την περαιτέρω μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως εξήγησε, η νέα τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, είναι κατά περίπου 5% μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη και τέθηκε σε ισχύ την 1η Αυγούστου 2013 και οι αρμόδιοι φορείς καταβάλλουν

προσπάθειες για την περαιτέρω μείωσή της.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις προσπάθειες για την παύση του φαινομένου της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο, το οποίο προκαλεί σημαντικές οικονομικές ζημίες.

Ο κ. Στόινεφ κάλεσε τις εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας να διευκρινίζουν στους πελάτες που έχουν αμφιβολίες σε σχέση με το ποσό του λογαριασμού, τους λόγους για τους οποίους οι λογαριασμοί είναι - κατά τους καταναλωτές- αυξημένοι. Μάλιστα, ο υπουργός κάλεσε την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και Υδάτων να εξετάσει το θέμα των αποκλίσεων (των τιμών) στους λογαριασμούς των πελατών των εταιρειών.

Σύμφωνα με τον κ. Στόινεφ, η προστασία των καταναλωτών αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Σ' αυτό το πλαίσιο - τόνισε ο κ. Στόινεφ - η κυβέρνηση ανέλαβε νομοθετικές πρωτοβουλίες και τον επόμενο μήνα θα στείλει στη Βουλή (για πρώτη ανάγνωση) προσχέδια νόμου, τα οποία, όπως είπε, θα έχουν οφέλη για τους Βούλγαρους καταναλωτές.

"Ο αγώνας κατά των μονοπωλίων είναι μία από τις βασικές προτεραιότητές μας (της κυβέρνησης). Έχουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ακολουθούμε και εφαρμόζουμε και δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να μας σταματήσει από την εκπλήρωση των δεσμεύσεών μας" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος δε, σε δηλώσεις του επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ, που εξέφρασε τη στήριξή του στην επανέναρξη του έργου του πυρηνικού σταθμού "Μπέλενε", ο κ. Στόινεφ επανέλαβε ότι το έργο "πάγωσε" από τη βουλγαρική Βουλή και μόνο αυτή είναι αρμόδια να αποφασίσει γι' αυτό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα