Βουλγαρία: 21 Μαΐου η σύγκληση της Βουλής

«Παρ' όλο που το Σύνταγμα δίνει προθεσμία ενός μήνα μετά τις εκλογές στον Πρόεδρο της χώρας να αναγγείλει τη σύγκληση της νέας Βουλής, ήδη έχω εκφράσει την άποψη μου, ότι η 42η Λαϊκή Συνέλευση πρέπει να συνεδριάσει άμεσα. Η Βουλγαρία χρειάζεται Βουλή, που να εργάζεται», δήλωσε ο Βούλγαρος
πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ ύστερα από διαβουλεύσεις που είχε, σήμερα, με τις ηγεσίες των τεσσάρων κομμάτων που πήραν το «εισιτήριο» για τη νέα βουλή, στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.

«Πετύχαμε πλήρη ομοφωνία με τα κόμματα σχετικά με την πανηγυρική έναρξη των εργασιών της νέας Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, 21 Μαΐου, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στην πανηγυρική συνεδρίαση θα διατυπώσω την εκτίμησή μου για την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, σε διάγγελμα προς το έθνος», σημείωσε ο κ. Πλέβνελιεφ, ο οποίος είχε διαδοχικές διαβουλεύσεις με τις ηγεσίες του GERB, του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και του Ατάκα, στο προεδρικό μέγαρο της Σόφιας.

Στις δηλώσεις του μετά τον διάλογο με τις κύριες πολιτικές δυνάμεις, ο κ. Πλέβνελιεφ υπογράμμισε για την ανάγκη να «πιάσουν δουλειά», όπως είπε , η νέα Βουλή και η νέα κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατόν, για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της Βουλγαρίας.

«Από τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να περιμένετε να συνεισφέρει πάντα - κατά δύναμη - στον εποικοδομητικό και υπεύθυνο, δημοκρατικό διάλογο των κομμάτων, αλλά όχι να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες οποιωνδήποτε 'ζυμώσεων' για νέα κυβερνητικά σχήματα», σημείωσε ο Βούλγαρος πρόεδρος.

Ο κ. Πλέβνελιεφ ανήγγειλε ακόμη ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία ανάθεσης της εντολής συγκρότησης κυβέρνησης, αμέσως μετά τον σχηματισμό του νέου Κοινοβουλίου, κατά τα προβλεπόμενα από το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα