Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Προτρέπει τους πιστούς να παραμείνουν στη χώρα

Ισχυρή υποστήριξη στην παραμονή και την επιστροφή των ανθρώπων στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, κυρίως των Κροατών καθολικών, εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος, τονίζοντας ότι αισθάνεται μεγάλη χαρά για την επίσκεψή του στο Σεράγεβο στις αρχές του Ιουνίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Καθολικής Εκκλησίας της Βοσνίας (ΚΤΑ).Υποδεχόμενος, στο Βατικανό, Καθολικούς Επισκόπους από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, οι οποίοι τόνισαν ότι από τη χώρα, λόγω του πολέμου και των διακρίσεων, έχει φύγει σχεδόν το 50% των καθολικών πιστών, ο Προκαθήμενος

της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ανέφερε ότι "προσευχήθηκε για όλους τους κατοίκους της χώρας και για εκείνους που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό λόγω των όχι τόσο μακρινών πολεμικών γεγονότων, της ανεργίας και της αβεβαιότητας για το μέλλον".

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους Επισκόπους της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης σε ενότητα και τόνισε ότι πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτό.

"Γνωρίζω τις ιστορικές συνθήκες που συνέβαλαν στη διαφορετικότητα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης σε πολλές πτυχές. Ωστόσο, εσείς είστε ένα σώμα - είστε Καθολικοί Επίσκοποι σε μία παραμεθόρια περιοχή" τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σας ενθαρρύνω να κάνετε ό,τι μπορείτε για την υποστήριξη των αδύναμων, για να βοηθήσετε με τον καλύτερο τρόπο όλους εκείνους που έχουν δικαιολογημένη και ειλικρινή επιθυμία να παραμείνουν στην πατρίδα τους και να σβήσετε την πνευματική πείνα όλων εκείνων που πιστεύουν στις αιώνιες αξίες, είπε ο Πάπας κατά την επίσκεψη των Βόσνιων επισκόπων στο Βατικανό.

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα επισκεφθεί το Σαράγεβο στις 6 Ιουνίου, με σκοπό να προωθήσει την αδελφοσύνη και την ειρήνη στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα