Βόρεια Κορέα: Νέα πλατφόρμα εκτόξευσης

Η Βόρεια Κορέα εγκατέστησε στην πλατφόρμα εκτόξευσης τον πρώτο όροφο πυραύλου που σκοπεύει να εκτοξεύσει στη διάρκεια του Δεκεμβρίου, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, την ίδια ώρα που ο Λιμ Σουνγκ-Ναμ ειδικός απεσταλμένος της Σεούλ για τα πυρηνικά αναχωρεί για τις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του Γκλιν Ντέιβις.

Ο πρώτος όροφος εγκαταστάθηκε στην πλατφόρμα εκτόξευσης στη βάση Σοχάε, απ' όπου είχε πραγματοποιηθεί η δοκιμή πυραύλου τον Απρίλιο του 2012, διευκρινίζει
το ίδιο πρακτορείο.

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι προγραμματίζει δοκιμή πυραύλου ο οποίος θα θέσει σε τροχιά δορυφόρο από τις 10 ως τις 22 Δεκεμβρίου, αφού οι βορειοκορεάτες επιστήμονες ανέλυσαν "τα λάθη που σημειώθηκαν στην προηγούμενη εκτόξευση τον Απρίλιο".

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε τους γείτονές της ότι η εκτόξευση θα γίνει από τις 07:00 ως 12:00 τοπική ώρα (00:00 ως 05:00 ώρα Ελλάδας), στη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που έχει προβλεφτεί για την δοκιμή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πιονγκγιάνγκ, ο πρώτος όροφος του πυραύλου θα πέσει στην Κίτρινη Θάλασσα, ανοικτά των δυτικών ακτών της Κορεατικής Χερσονήσου και ο δεύτερος όροφος στη θαλάσσια περιοχή περίπου 190 χιλιόμετρα ανατολικά των Φιλιππίνων.

Ο ειδικός απεσταλμένος της Νότιας Κορέας για τα πυρηνικά θα συναντηθεί με τους πρεσβευτές της Κίνας, της Ρωσίας και της Ιαπωνίας σήμερα στη Σεούλ για να συζητήσει το θέμα της βορειοκορεατικής δοκιμής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα