Βοήθεια στην Υεμένη 6,4 δισ. δολαρίων

Ομάδα διεθνών δωρητών δεσμεύτηκε για τη χορήγηση περίπου 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων βοήθειας στην Υεμένη, η οποία θα συμβάλει στην ανοικοδόμησή της μετά τις πολιτικές ταραχές και στην αντιμετώπιση της Αλ Κάιντα, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

"Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 6,396 δισεκατομμύρια δολάρια για την βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση και για μέρος της μακροπρόθεσμης", δήλωσε στη σύνοδο δωρητών που έγινε στο Ριάντ ο Ίνγκερ Άντερσεν, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας

που είναι αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται βοήθεια 3,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την οποία είχε ήδη δεσμευτεί η Σαουδική Αραβία, από τα οποία ένα δάνειο 1 δισεκατομμυρίου έχει ήδη καταβληθεί στην κεντρική τράπεζα της Υεμένης.

Μεταξύ των άλλων δωρητών βρίσκονται οι ΗΠΑ και η Βρετανία.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες επιδιώκουν να αποτραπεί μια εξάπλωση της αστάθειας στην περιοχή αυτή που είναι πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου, ανακοίνωσαν ότι θα χορηγήσουν 345 εκατομμύρια για την ασφάλεια και την ανθρωπιστική και την αναπτυξιακή βοήθεια φέτος. Το ποσό αυτό είναι το διπλάσιο αυτού που είχε χορηγηθεί πέρυσι.

Η Βρετανία επίσης θα κάνει δωρεά ύψους 196 εκατομμυρίων στερλινών (312 εκατομμύρια δολάρια).

Το συνολικό ποσό της βοήθειας για το οποίο δεσμεύτηκαν σήμερα οι διεθνείς δωρητές δείχνει να καλύπτει το ποσό που υπολόγιζε η ίδια η Υεμένη ότι θα χρειαστεί μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα