Εφικτή η συμφωνία έως τέλος Μαΐου

Την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος του μήνα εξέφρασαν πηγές του Μαξίμου μετά το πέρας της μαραθώνιας συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου, όπου έγινε αποτίμηση του χθεσινού Eurogroup. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι η κυβέρνηση έχει κάνει κινήσεις που αποδεικνύουν στην πράξη ότι θέλει να υπάρξει συμφωνία που θα σέβεται τις υποχρεώσεις, αλλά και τη Δημοκρατία σημειώνοντας ότι έχουμε μπει στην πιο κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, ανέφεραν ότι δεν αποτέλεσε θέμα συζήτησης, ούτε ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος,
ούτε εκλογών.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην εισήγησή του τόνισε ότι «η ελληνική πλευρά, έχει ανταποκριθεί στο ακέραιο σε όσα προβλέπει η απόφαση του Eurogroup της 20ής του Φλεβάρη προσθέτοντας ότι τώρα είναι η σειρά και των εταίρων να κάνουν τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να αποδείξουν έμπρακτα το σεβασμό τους στη δημοκρατική ετυμηγορία των λαών».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης τονίζοντας ότι πρέπει «να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Να προστατέψουμε τη λαϊκή οικογένεια που πέντε χρόνια τώρα λεηλατήθηκε από την ατελέσφορη λιτότητα του μνημονίου».
«Διαπραγματευόμαστε σκληρά, διασφαλίζοντας πάντα την ομαλή λειτουργία της χώρας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα