«Βίρα τις άγκυρες» τα μεσάνυχτα με έκτακτα μέτρα

Άγκυρα σηκώνουν από τα μεσάνυχτα τα πρώτα πλοία με τους ταξιδιώτες του Πάσχα, καθώς λήγει η απεργία της ΠΝΟ, που προκάλεσε χιλιάδες ακυρώσεις εισιτηρίων, ενώ έφερε έμπορους και αγρότες στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης. Ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή, αφού

η απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ άλλαξε τα σχέδια πολλών ταξιδιωτών. Αμέσως μετά της λήξη της απεργίας έχουν προγραμματιστεί να φύγουν από τον Πειραιά το "Blue Star 2" για Σύρο-Πάτμο-Λέρο-Κω-Ρόδο, το "Blue Star Paros" για Πάρο-Νάξο-Δονούσα-Αιγιάλη, το "Superfast 12" και το "ΕΛΙΡΟΣ" για Χανιά.
Επίσης, θα πραγματοποιήσουν κανονικά τα δρομολόγια το "KNOSSOS PALACE" και το "FESTOS PALACE", στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο.

Το Λιμεναρχείο Πειραιά, από απόψε το βράδυ, αλλά και αύριο και μεθαύριο, έχει λάβει έκτακτα μέτρα για τη διακίνηση των επιβατών που αναμένεται να είναι αυξημένη.

Συστήνεται επίσης προς τους ταξιδιώτες να προσέρχονται εγκαίρως στους χώρους των λιμανιών, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Σύμφωνα με την ακτοπλοϊκή εταιρεία ATTICA GROUP, για τις δύο ημέρες της απεργίας της ΠΝΟ, υπήρξαν 7.000 ακυρώσεις εισιτηρίων από επιβάτες για τις Κυκλάδες, 1.500 επιβάτες μεταφέρθηκαν σε άλλες ημέρες μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Επίσης, για τις Κυκλάδες υπήρξαν 1.100 ακυρώσεις εισιτηρίων για τη Hellenic Seaways Τις 3.600 έφτασαν οι ακυρώσεις των εισιτηρίων στις γραμμές Πειραιάς - Ηράκλειο και Πειραιάς - Χανιά που εκμεταλλεύεται η κοινοπραξία ΑΝΕΚ - SUPERFAST.

Εκτιμάται ότι λόγω της απεργίας οι ακτοπλοϊκές εταιρείες απώλεσαν περίπου 1,5 εκατ. έως 2 εκατ. ευρώ υπολογίζοντας και την επιστροφή των ταξιδιωτών.

Μετά τη λήξη της απεργίας 2.900 άτομα θα μεταφερθούν στο Ηράκλειο και στα Χανιά με δρομολόγια των δύο εταιρειών.

Οι αγρότες της Κρήτης δεν θα ναυλώσουν τελικά πλοίο για τη μεταφορά των προϊόντων τους, προκειμένου να μην προκληθεί ένταση. Ζήτησαν πάντως έστω και την ύστατη ώρα να ανασταλεί η απεργία.
Σχετικά με την αυριανή απεργία των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ, παρότι οι ιδιοκτήτες καθησυχάζουν ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα, το συνδικάτο προειδοποιεί ότι η κινητοποίηση θα είναι δυναμική.

Αυξημένος κατά 40% θα είναι τη Μεγάλη Πέμπτη ο αριθμός των προσφερομένων θέσεων των συρμών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που κινούνται στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα