Νέος αποκεφαλισμός ομήρου

Παγκόσμιοσοκ από τον αποκεφαλισμός και τέταρτουομήρου από τους τζιχαντιστές τουΙσλαμικού Κράτους, σύμφωνα με βίντεοπου έδωσαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Στο βίντεο παρουσιάζεται η εκτέλεση δι' αποκεφαλισμού του βρετανού εργαζόμενου σε οργάνωση αρωγής Άλαν Χένινγκ σε αντίποινα για τα βρετανικά πλήγματα εναντίον θέσεων της οργάνωσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστότοπων (SITE). Το βίντεο, που διαρκεί 1 λεπτό και 11 δευτερόλεπτα και έχει τίτλο «Ακόμη ένα μήνυμα προς την Αμερική και τους συμμάχους

της», αρχικά δείχνει τον Χένινγκ να συστήνεται.


Στη συνέχεια ο βρετανός όμηρος λέει: «εξαιτίας της απόφασης του κοινοβουλίου μας να επιτεθεί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, εγώ, ως μέλος του βρετανικού κοινού, θα πληρώσω τώρα το τίμημα της απόφασης αυτής», επισημαίνει το SITE.

Ο Άλαν Χένινγκ, 47 ετών, επέβαινε σε μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ιατρικές προμήθειες σε ένα νοσοκομείο στη βορειοδυτική Συρία πέρυσι το Δεκέμβριο όταν ένοπλοι την σταμάτησαν και τον απήγαγαν.

Στο βίντεο με τον αποκεφαλισμό του άλλου Βρετανού ομήρου, Ντέιβιντ Χέινς, το Ισλαμικό Κράτος απειλούσε ότι θα προχωρήσει και στον αποκεφαλισμό του Χένινγκ ενώ στις 23 Σεπτεμβρίου η σύζυγός του είχε λάβει μαγνητοφωνημένο μήνυμα με τον 47χρονο όμηρο να εκλιπαρεί για τη ζωή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα