Βήμα οκτάδας

Ο Ολυμπιακός θέλει νίκη με Εφές για να κάνει το 4-2 αλλά και για να απομακρύνει τους Τούρκους από την πρόκριση.

Επιστροφή στην Ευρωλίγκα μετά από δύο εβδομάδες για τον Ολυμπιακό, ο οποίος φιλοξενεί την Ανατολού Εφές στο ΣΕΦ στις 20.00 και ζητούμενο δεν είναι άλλο από τη νίκη για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι “ερυθρόλευκοι” μετά από πέντε αγώνες βρίσκονται
στο 3-2 και μία τέταρτη νίκη θα τους κρατήσει στην τετράδα, ενώ παράλληλα θα διατηρηθούν οι ελπίδες για την δεύτερη θέση που δίνει πλεονέκτημα στην επόμενη φάση.

Όλα αυτά μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκα που θα κρίνει κατά πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον των ελληνικών ομάδων στην διοργάνωση.

Όσον αφορά την Εφές μπορεί να ηττήθηκε στον τελικό Κυπέλλου της Τουρκίας αλλά στην Ευρωλίγια μετρά δύο συνεχόμενες νίκες και από το 0-3 έχει βρεθεί στο 2-3. Ενδεχόμενη νίκη της στο Φάληρο την βάζει δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης με δεδομένο ότι στον επόμενο γύρο παίζει εντός έδρας και με Ολυμπιακό και Παναθηναίκό που έχουν ίδιους στόχους, ενώ σε περίπτωση ήττας μένει αρκετά πίσω κάτι που συμφέρει το σημερινό της αντίπαλο με την ελληνική ομάδα να έχει και την παράδοση με το μέρος της. Σε 13 αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός έχει 8 νίκες με τις 6 τελευταίες να είναι συνεχόμενες. Τελευταία ήττα χρονολογείται τον Νοέμβριο του 2009.
Keywords
Τυχαία Θέματα