Βίαιες συγκρούσεις στην Ινδία

Ινδοί διαδηλωτές που αντιδρούν στην κατασκευή ενός πυρηνικού εργοστασίου επιτέθηκαν τη Μ.Τρίτη κατά ενός νοσοκομείου και έκαψαν δεκάδες λεωφορεία, ενώ τουλάχιστον 20 πολίτες τραυματίστηκαν, μια ημέρα μετά το θάνατο ενός ακτιβιστή κατά των πυρηνικών που έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικών.

Οι διαδηλωτές που καθοδηγούνταν από πολιτικούς
της αντιπολίτευσης απέκλεισαν πόλεις που βρίσκονται κοντά στο χώρο ανέγερσης του πυρηνικού εργοστασίου κόστους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα κατασκευαστεί στο κρατίδιο Μαχαράστρα στο δυτικό τμήμα της Ινδίας όπου ο θυμός των κατοίκων για τα πυρηνικά έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα μετά την πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία

"Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη", ανέφερε ένας από τους διαδηλωτές που κατάγγειλε ότι πέντε ακτιβιστές οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι από σφαίρες, ενώ μεταξύ των 20 τραυματιών είναι και έξι αστυνομικοί.

Οι διαδηλωτές κατάγγειλαν ότι η νεκροψία που θα έκαναν οι αρχές στον νεκρό ακτιβιστή της χθεσινής διαδήλωσης θα ήταν ψευδής γι αυτό και αποφάσισαν να κάψουν το κτίριο του νοσοκομείου.

Η αστυνομία προσπάθησε να τους εμποδίσει με δακρυγόνα αλλά τελικώς οι διαδηλωτές πέραν του νοσοκομείου προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και σε πολλά λεωφορεία βάζοντας φωτιά.

    Το μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης Σιβ Σένα κάλεσε τους οπαδούς του σε απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές.

    Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζαϊράμ Ραμές ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να κατασκευαστούν στο κρατίδιο Μαχαράστρα έξι επιπλέον αντιδραστήρες ώστε να καταστεί το εκεί πυρηνικό εργοστάσιο το μεγαλύτερο πυρηνικό συγκρότημα στον κόσμο.
Keywords
Τυχαία Θέματα