Βελτίωση συνθηκών προσέλκυσης επενδυτών

Αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλουν η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας για να ξεπεραστεί η κρίση, καθώς και βελτίωση των συνθηκών για προσέκλυση επενδυτών και τουριστών στη χώρα μας, διαπίστωσαν η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης, όπως τόνισαν κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινής συνέντευξής Τύπου, στο Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας,

στη Νέα Υόρκη.

Αναφερόμενοι στα αποτελέσματα του φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του ομίλου «Μπλούμπεργκ» στο Μανχάταν, με θέμα τις επενδύσεις στην Ελλάδα, υποστήριξαν ότι «υπάρχει ενδιαφέρον» και «διαπιστώνονται οι πρώτες θετικές ενδείξεις».

Η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι «η αγορά της Αμερικής μας ενδιαφέρει πάρα πολύ» και ότι «η Ομογένεια μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση», ενώ ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι «οι επενδυτές περιμένουν την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ασφάλειας και τη ρευστότητα στην ελληνική αγορά».

Η υπουργός Τουρισμού παρουσίασε μια συνοπτική εικόνα της πολιτικής του υπουργείου της, που στοχεύει στην αξιοποίηση και ανάδειξη στοιχείων και τομέων που εμπλουτίζουν και αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν, όπως είπε, σημειώνοντας ότι «η παρουσία μας στις ΗΠΑ εντάσσεται και στο πλαίσιο μιας στρατηγικής, που έχει ξεκινήσει από φέτος το καλοκαίρι, όπως και μιας μελετημένης προσέγγισης αγορών ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, τόσο για επισκέπτες, όσο και για επενδυτές. Ήδη», όπως ανέφερε, «έχουμε επισκεφθεί την Βρετανία, την Τουρκία και το Αμπου Ντάμπι, όπου είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σ' ένα παγκόσμιο συνέδριο με όλες τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια».

Η κ. Κεφαλογιάννη διατύπωσε την άποψη ότι «αυτά τα ταξίδια έχουν πάντα συγκεκριμένη στόχευση, όπως συμβαίνει τώρα με το ταξίδι μας στην Αμερική. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει να μειώνεται ο αριθμός των Αμερικανών που επισκέπτεται την Ελλάδα», επισήμανε, τονίζοντας ότι «αυτή την στιγμή, παρά την κρίση και τα προβλήματα, ο συνολικός τουρισμός στη χώρα μας έχει καλά αποτελέσματα. Αυτό ήταν ένα από τα θέματα που θίξαμε στο φόρουμ, εξηγώντας ότι ο τουρισμός είναι ένας ανθεκτικός τομέας της οικονομίας και έχει πληγεί πολύ λιγότερα σε σχέση με όλους τους άλλους τομείς. Έχει μια εξαιρετικά μεγάλη δυναμική, κάτι που προκύπτει και από σχετικές μελέτες για την ελληνική οικονομία. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο προσφέρει στους επενδυτές μια πολύ καλή ευκαιρία, ειδικά με τα νέα δεδομένα. Και τα νέα δεδομένα είναι ότι το αυτόνομο πλέον υπουργείο Τουρισμού έχει βάλει ένα πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών, εκείνων που θα επιτρέψουν ώστε να έχουμε ένα πολύ φιλικό πλαίσιο-περιβάλλον ως προς τον επενδυτή».

Στη συνέχεια, η κ. Κεφαλογιάννη μίλησε για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, σημειώνοντας ότι «είναι ανάγκη να μην περιορίζεται ο τουρισμός μόνο στο κλασικό ''ήλιος και θάλασσα" που ουσιαστικά αφορά μια πο
Keywords
Τυχαία Θέματα