Βαθαίνει η κρίση στο ΠαΣοΚ

Βαρύ το κλίμα στο ΠαΣοΚ, καθώς μειώνεται η κοινοβουλευτική δύναμή του. Την ανεξαρτητοποίησή του, ενόψει της συζήτησης επί του προϋπολογισμού ανακοίνωσε σήμερα ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος εγκαταλείπει το «καράβι» του ΠαΣοΚ, λίγες ώρες μετά τις διαγραφές βουλευτών του ΠαΣοΚ, που ακολούθησαν την στάση τους στη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία

στη βουλή. Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος ζήτησε με επιστολή του προς τον Ευ. Βενιζέλο ο Ανδ. Λοβέρδος. Ο χώρος μας είναι σε κρίση, δεν έχουμε καταφέρει να ομογενοποιηθούμε σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, δήλωσε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠαΣοΚ Μαριλένα Κοππά στον Αθήνα 9.84 και στη Νόνη Καραγιάννη.

Την αποχώρηση του ΠαΣοΚ από την κυβέρνηση, ζήτησε ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτή η κωμωδία πρέπει να τελειώσει».

«Δεν μπορώ να είμαι μέρος της εσωτερικής κρίσης του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο Μίμης Ανδρουλάκης» στον ΒΗΜΑ FM και ξεκαθάρισε πως στηρίζει απολύτως την κυβέρνηση, ενώ εκτίμησε ότι η οικειοθελής αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα τον φέρει πιο κοντά στους ψηφοφόρους που ανήκουν στο χώρο της κεντροαριστεράς και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ όπως είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως είναι αναγκαίο να γίνει άμεσα ανασύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς προκειμένου να αποτελέσει έναν ισχυρό πολιτικό πόλο ο οποίος θα βοηθήσει στην υπέρβαση της κρίσης. Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και προς τον υπουργό Οικονομικών λέγοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο έκαναν τη διαπραγμάτευση έφερε ως αποτέλεσμα τη χθεσινή «άτακτη» εικόνα της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσανατολίζεται να αντικαταστήσει άμεσα τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ορίζοντας στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου βουλευτή από «νεότερη» γενιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα