«Βασιλιάς» στο Λούβρο

Σήμερα εγκαινιάζεται η μεγάλη έκθεση με τίτλο «Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» στο Λούβρο, η οποία θα διαρκέσει έως τις 16 Ιανουαρίου 2012.

Με 500 έργα και ευρήματα από την περιοχή της Πέλλας και τους θησαυρούς της Βεργίνας, η έκθεση καταγράφει την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας, από τον 15ο αιώνα π.Χ. έως τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Τα μεγάλα γλυπτά από τη Μακεδονία βγήκαν από τις αποθήκες του Λούβρου και βρήκαν τη θέση τους στην έκθεση, οι «Μαγεμένες» της Θεσσαλονίκης
συντηρήθηκαν και στήθηκαν στο σκηνικό των σχεδίων του Gravier D'Otire, ο Αλέξανδρος της Πέλλας και ο Αλέξανδρος Azara, η «Δέσποινα των Αιγών» μαζί με τα αρχιτεκτονικά μέλη του ανακτόρου των Αιγών από τις ανασκαφές του 19ου αιώνα τοποθετήθηκαν στο επιβλητικό σκηνικό που δημιουργήθηκε από τα σχέδια του L. Heuzey και του Η. Daumet.

Τα σύνολα των τάφων από το Καραμπουρνάκι που από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο φυλάσσονταν στο Λούβρο ενώθηκαν με αυτά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και φιλοξενούνται στην ενότητα των αρχαϊκών χρόνων σε αρμονική συνύπαρξη με τα επιβλητικά σύνολα των ανασκαφών της Σίνδου, της Αγ. Παρασκευής, της Μένδης, της Αίνειας, του Αρχοντικού.
Keywords
Τυχαία Θέματα