Βαρυμπόμπη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτα από τις 11 το βράδυ της Δευτέρας σε δασική περιοχή στη Βαρυμπόμπη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με το χρόνο και τους ισχυρούς ανέμους, έντασης έως και πέντε μποφόρ που αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση, προκειμένου να μην πάρει εφιαλτικές διαστάσεις η φωτιά. Εκκενώθηκαν οι οδοί Ορφέως, Ιόλης, Μίχα, Τερψιθέας. Στην περιοχή επιχειρούν 122 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 οχήματα ΟΤΑ,
ενώ από τις 6:02 το πρωί επιχειρούν και 11 αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Καθ' οδόν πεζοπόρα τμήματα από Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη. Δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί υλικές ζημιές -σύμφωνα με πληροφορίες- κοντά στους Θρακομακεδόνες.

Στη 01.30πμ, το ανατολικό μέτωπο της φωτιάς, πήρε κατεύθυνση προς το Ολυμπιακό χωριό, ενώ δόθηκε εντολή να εκκενωθούν κατοικίες, από την οδό Ορφέως και επάνω, προς τον οικισμό της Αγίας Κυριακής.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς από μετά τα μεσάνυχτα, με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα. Στο σημείο έχουν σπεύσει και πολλοί εθελοντές για βοήθεια, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους, ρίχνοντας νερό με λάστιχα και κουβάδες
.
Μάλιστα, οι φλόγες απείλησαν προς στιγμή το Κέντρο Αιμοδοσίας, ωστόσο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών και των εθελοντών, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Στα δύο περίπου χιλιόμετρα από το μέτωπο της φωτιάς είναι ο οικισμός της Αγίας Κυριακής ο οποίος δεν κινδυνεύει μέχρι αυτή την ώρα. Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 4-5 μποφόρ και η φωτιά καίει πεύκα στο τέρμα της οδού Μίχα μέσα σε δασική έκταση. Η φωτιά έχει κάνει κύκλο και έχει δύο μέτωπα, ένα προς Θρακομακεδόνες και ένα προς τα ανατολικά.

Στο σημείο της πύρινης λαίλαπας επιχειρούν 31 οχήματα με 70 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 26 ανδρών, 6 οχήματα Δήμων και 5 ιδιωτών με μεγάλο αριθμό εθελοντών ενώ στο σημείο σπεύδει και ένα αεροπλάνο τύπου C-130 από τη Θεσσαλονίκη με πεζοπόρο τμήμα 70 ατόμων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ευελπιστεί ότι δεν θα ανοίξει η φωτιά γιατί εύκολα μπορεί να επεκταθεί στα κτήματα του Τατοίου.

Στο σημείο του μετώπου έχει σπεύσει και ο περιφερειάρχης Αττικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα