Βαλκανική Τριμερής στην Άγκυρα

Η τριμερής συνάντηση κορυφής Τουρκίας, Σερβίας και Βοσνίας - Ερζεγοβίνης πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Άγκυρα.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς και τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς και Ζέλικο Κόμσιτς.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει με επίσημο δείπνο των προέδρων των τριών χωρών. Επίσης, οι υπουργοί Οικονομίας της Τουρκίας, της Σερβίας και της Βοσνίας

- Ερζεγοβίνης θα συζητήσουν για τη συγκρότηση τριμερούς επιτροπής για το εμπόριο.

Αύριο, δεύτερη μέρα της συνάντησης, οι ηγέτες των τριών χωρών θα συζητήσουν για την περαιτέρω συνεργασία και θα εξετάσουν θέματα επικαιρότητας. Οι πρόεδροι, πριν από τη λήξη της συνάντησης, θα έχουν διμερείς συνομιλίες.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι σχέσεις των τριών χωρών, η ευρωπαϊκή τους πορεία, οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις και οι δυνατότητες προαγωγής της συνεργασίας.

Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση κορυφής Τουρκίας, Σερβίας και Βοσνίας - Ερζεγοβίνης. Η πρώτη διεξήχθη το 2010 στην Κωνσταντινούπολη και η δεύτερη το 2011 στο Καρατζόρτζεβο της Σερβίας, όταν πρόεδρος της χώρας ήταν ο Μπόρις Τάντιτς.

Πηγή; ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα