Τυνησία: Αντιδράσεις για τις εκλογές

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τυνησία απέρριψαν σήμερα τις προτάσεις του επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής της χώρας, να αναβληθούν οι πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Τυνησία, από τον Ιούλιο που έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα την Κυριακή ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής Κάμελ Τζεντούμπι πρότεινε την αναβολή διεξαγωγής των εκλογών από την
προγραμματισμένη ημερομηνία της 26ης Ιουλίου στις 16 Οκτωβρίου, με το αιτιολογικό ότι η επιτροπή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει δίκαιες και διαφανείς εκλογές.

Οι πολίτες όμως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν θεωρώντας ότι οποιαδήποτε αναβολή ενδέχεται να προκαλέσει νέα αστάθεια στην Τυνησία.

Ο εκπρόσωπος του ισλαμικού κόμματος "Eνάχντα" ανέφερε ότι η αναβολή των εκλογών θα έχει αρνητική επίδραση στη χώρα κυρίως στους τομείς: πολιτικό, κοινωνικό και ασφάλειας.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του αριστερού "Δημοκρατικού Κόμματος της Προόδου" ισχυρίστηκε ότι η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας καθώς και ο τομέας της ασφάλειας θα επιδεινωθούν με την αναβολή των εκλογών ενώ τέλος το Κομμουνιστικό Κόμμα συμπορεύτηκε με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης και ζήτησε τη διενέργεια των εκλογών στις 26 Ιουλίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα