Τύνιδα:Ανθρωποκυνηγητό για τον τρίτο ένοπλο

Ο πρόεδρος της Τυνησίας Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει και ένας τρίτος ένοπλος, ο οποίος εμπλέκεται στην επίθεση στο Μουσείο του Μπαρντό στην Τύνιδα και ο οποίος διαφεύγει.

Επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του Τύπου που έκαναν λόγο για τρίτο δράστη, εκτός των δύο που σκοτώθηκαν από τις σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας, ο πρόεδρος δήλωσε στη γαλλική τηλεόραση ότι θα ανεγερθεί μνημείο για τα 23 θύματα της επίθεσης, που ως επί το πλείστον ήταν ξένοι τουρίστες.

«Ήταν τρεις γιατί αναγνωρίστηκαν και καταγράφηκαν

από τις κάμερες ασφαλείας» δήλωσε ο Εσέμπσι σε δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, του τηλεοπτικού δικτύου iTELE και της εφημερίδας Le Monde.

«Σε κάθε περίπτωση, δεν θα φτάσει μακριά» πρόσθεσε.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η επίθεση δείχνει ότι ισλαμιστές ένοπλοι έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στη Βόρεια Αφρική κι ειδικά στη γειτονική Λιβύη όπου δύο αντίπαλες κυβερνήσεις διεκδικούν τον έλεγχο της χώρας επιτρέποντας στο Ισλαμικό Κράτος να κερδίζει έδαφος.

To υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του Μουσείου, όπου διακρίνονται οι ένοπλοι τη στιγμή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα