Τσίπρας προς υπουργούς: «Έχουμε βαριά ευθύνη»

Ένα σύνθετο κυβερνητικό έργο το οποίο θα βασιστεί σε τέσσερις πυλώνες: Την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα, την επαναλειτουργία της οικονομίας, την επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος και την καταπολέμηση της διαφθοράς παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση μιας νέας εποχής», είπε και πρόσθεσε πως η επαναδιαπραγμάτευση

με την ΕΕ θα βασιστεί σε δύο άξονες: « Σε ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και σε ένα τετραετές εθνικό σχέδιο. Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες. Δεν θα πάμε σε καταστροφική λύση. Δεν θα συνεχίσουμε την πολιτική της καστροφής».

Όπως ειπε, θα βαδίσουμε με σταθερότητα και σιγουριά, αλλά χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς να φοβηθούμε συγκρούσεις με άλλα συμφέροντα. Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, που έχει να αναμετρηθεί μια ιδιαίρερα σκληρή πραγματικότητα και θα είναι αδικαιολόγητη αν δεν δικαιώσει τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνρίας. Η ευθύνη είναι βαριά αλλά θα προχωρήσουμε με σχέδιο».
«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν μεγάλες προσδοκίες από εμάς προς την κατεύθυνση της εδραίωσης της Δικαιοσύνης και της διαφάνειας», είπε ο κ. Τσίπρας ανοίγοντας την πανηγυρική ομιλία του.
Επισήμανε δε, «είμαστε μια κυβέρνηση που δεν έχει άλλες εξαρτήσεις κι ερχόμαστε να βάλουμε τέλος στο καθεστώς ρουσφετιού. Να κάνουμε παρελθόν το κράτος-πελάτη».
Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε στους υπουργούς της νέας κυβέρνησης πως «η εξουσία που μας ανατέθηκε δεν μας ανήκει, αλλά σε αυτούς που μας την ανέθεσαν για να τη διαχειριστούμε - σε αυτούς θα την επιστρέψουμε».
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε επίσης πως δεν θα ανεχτεί «φαινόμενα αλαζονείας και σπατάλης» και πρόσθεσε «ο λαός υποφέρει και απαιτεί από εμάς τον σεβασμό σε κάθε ενέργεια και πράξη μας». Ειδικότερα για το κυβερνητικό σχήμα τόνισε πως είναι σαφώς μικρότερο από το προηγούμενο, καθώς όπως είπε, περιλαμβάνει μόνο 10 υπουργεία.

Στις κατευθύνσεις προς τους υπουργούς ζήτησε «αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη με συλλογική λειτουργία χωρίς καπετανάτα».
Επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου «δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις, χωρίς μνησικακίες και πάντα κρατώντας τη συζήτηση τον αναγκαίο διάλογο σε πλαίσιο δημοκρατικού πολιτισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα