Τσίπρας: Μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας

Σειρά μέτρων, που στοχεύουν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και στην ανάπτυξη ενός κινήματος αλληλεγγύης και στήριξης των ανέργων, των φτωχών, των αστέγων και γενικότερα των θυμάτωντης οικονομικής κρίσης, παρουσίασε από την Καβάλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια ανοιχτής ομιλίας του στην πλατεία Καπνεργάτη.

Ο κ.

Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την άμεση επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ, με στόχο να φτάσει το 80% του βασικού μισθού, τηνεγγραφή στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, χορήγηση επιδόματος ανεργίας και συμμετοχή τους στα προγράμματά του των αυτοαπασχολούμενων που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, την απαγόρευση πλειστηριασμού και κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, που ανήκει κατά κυριότητα στον άνεργο και την απαγόρευση διακοπής παροχής νερού, σταθερού τηλεφώνου και ηλεκτρικήςενέργειας στους ανέργους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι επιβάλλεται να δοθεί προτεραιότητα στηναύξηση της απασχόλησης και τις κοινωνικές υπηρεσίες, όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η πρόνοια. «Στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η επίτευξη σταθερής και πλήρους απασχόλησης», τόνισε και συμπλήρωσε λέγοντας πως «οι παραπάνω στόχοι θα επιτευχθούν με συγκεκριμένα μέτρα: "1) τη δημιουργία θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής απασχόλησης συμβατών με την αξιοπρέπεια και την αναβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, 2) τη δεύτερη μεγάλη πραγματική μεταρρύθμιση που έχει ο τόπος. Το εργοδοτικό δίκαιο να ξαναγίνει εργατικό δίκαιο, 3) Με προσανατολισμό κατά προτεραιότητα των νέων θέσεων εργασίας στην αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας, της ανεργίας των νέων και της ανεργίας στα φτωχά νοικοκυριά, των ανέργων με ανήλικα παιδιά. 4) Ακύρωσητου θεσμικού πλαισίου με το οποίο οι απολύσεις έγιναν πιο φτηνές και εύκολες για τις επιχειρήσεις, ειδικά για αυτές που έχουν συνεχή κερδοφορία. 5) Τερματισμό των απολύσεων στο δημόσιο τομέα που προγραμματίζει κατά χιλιάδες η τρικοματική κυβέρνηση», όπως επισήμανε.

«Τοsuccess story των μνημονίων είναι η απογείωση της επίσημης ανεργίας από11,2% σε 27% μέσα στα τρία χρόνια", είπε και υπογράμμισε ότι το σχέδιοδράσης του ΣΥΡΙΖΑ, για την καταπολέμηση της ανεργίας, περιέχει βασικές κατευθύνσεις που το κόμμα θέτει σε διαβούλευση με την κοινωνία.

Καταλήγονταςτόνισε ότι «η αντιμετώπιση της ανεργίας θα ξεκινήσει με την εφαρμογή ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που θα επαναφέρει τηνοικονομία σε μακρόχρονα διατηρήσιμη αναπτυξιακή τροχιά».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα