Τριήμερο αντιπαράθεσης στη Βουλή

Με τις ομιλίες του Γιάννη Δραγασάκη και του Νίκου Βούτση οι οποίοι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτύξουν το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε το κόμμα τους, ξεκινά στην ολομέλεια της βουλής η τριήμερη κοινοβουλευτική μάχη που θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Εκ μέρους της κυβέρνησης θα απαντήσει ο υπουργός εσωτερικών

Γιάννης Μιχελάκης. Η πρόταση δυσπιστίας για να γίνει δεκτή θα πρέπει να υπερψηφιστεί τουλάχιστον από 151 βουλευτές.
Για ευκαιρία συσπείρωσης των κυβερνητικών βουλευτών και επαναβεβαίωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας και συσπείρωσης κάνουν λόγο Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη.

Βαριές κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας» την πρόταση μομφής, που «υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας να εμφανιστεί ενιαία σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι ο χρόνος ήταν κατάλληλος, προκειμένου να ασκήσει πιέσεις και στο εσωτερικό των συγκυβερνώντων κομμάτων, εν μέσω διαφοροποιήσεων κυβερνητικών βουλευτών για την οικονομική πολιτική και να υποχρεώσει κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ να λάβουν καθαρές θέσεις.

«Από την πρόταση μομφής θα αναδειχθούν όσοι ήθελαν να το παίξουν γιαλαντζί αντάρτες και θα κριθούν πρόσωπα και κόμματα», τόνισε στον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Δεν θα στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε επίσης στη Νόνη Καραγιάννη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε αυτή την κίνηση για να συσπειρώσει το κόμμα του, μετά τις νέες διαφωνίες που προέκυψαν από την ομιλία του στο Τέξας.

Θα υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ανάλογη στάση αναμένεται και από το ΚΚΕ, παρά την κριτική που ασκεί στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Πάντως, πέρα από τη στάση τους στην ονομαστική ψηφοφορία, κυβερνητικοί βουλευτές εξακολουθούν να αντιδρούν στους σχεδιασμούς για τη φορολόγηση των ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατάθεση του νομοσχεδίου για το φόρο ακινήτων πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα