Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία

Με στρατιωτικές τιμές και αγήματα θα κηδευτούν σήμερα οι τρεις αδικοχαμένοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν χθες, όταν εξερράγη όλμος κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης βολής στη Μαγνησία.Οι δύο επαγγελματίες οπλίτες θα κηδευτούν στο Βόλο και ο 19χρονος δεκανέας στο Πετρωτό Αχαΐας. Ακαριαίος ήταν ο θάνατός τους σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Στις 5.30 το απόγευμα συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προγραμματίζει η επιτροπή αλληλεγγύης στρατευμένων Σπάρτακος, ζητώντας την κατάργηση των πραγματικών πυρών στις ασκήσεις.

Σε καλή και σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται

σε νοσοκομείο του Βόλου ο υπολοχαγός που τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη. Σε αστοχία υλικού οφείλεται το δυστύχημα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών.

Πρόκειται για τους Επαγγελματίες Οπλίτες λοχίες, Γιώργο Ορφανίδη 33 ετών, Αναστάσιο Μεζαλά 34 ετών και τον 19χρονο δεκανέα Φώτη Ανδρικόπουλο. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Βόλου ο υπεύθυνος αξιωματικός, ενώ άλλοι τρεις στρατιώτες είναι ελαφρά τραυματισμένοι.

Η έρευνα θα φωτίσει αυτό που συνέβη δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στη Μαγνησία έχουν μεταβεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

«Με οδύνη απευθύνομαι στις οικογένειες των αδικοχαμένων στρατιωτών μας, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη όλων μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμα του προς τις οικογένειες των τριών νεκρών

Για αυτονόητη υποχρέωση όλων να αναζητηθούν σε πλήρη διάσταση τα αίτια του τραγικού συμβάντος ως ελάχιστη τιμή στην μνήμη αυτών που έχασαν τη ζωή τους, επισήμανε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Θοδωρής Δρίτσας.

Τη θλίψη του και τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των τριών οπλιτών, οι οποίοι έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους, εξλεφρασε, με ανακοίνωσή του, και το ΚΚΕ.

Τη θλίψη και τα συλλυπητήρια της προς τις οικογένειες των τριών οπλιτών που έχασαν τη ζωή τους στο Βόλο εξέφρασε η ΔΗΜ.ΑΡ., τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι η άμεση διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην τραγωδία είναι αναγκαία.

Keywords
Τυχαία Θέματα