Τραγουδώντας στην Τεχνόπολη

Χορευτικά, δρώμενα και τραγούδια σε 15 γλώσσες παρουσίασαν καλλιτέχνες και παιδιά από 14 χώρες, στη μεγάλη γιορτή "Τραγουδώντας στην Τεχνόπολη"

που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (21 Ιουνίου), στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84.
Η δεύτερη γιορτή του Athens International Radio, AIR 104.4, του πολύγλωσσου σταθμού του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή

την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, ένωσε ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, οι οποίοι γιόρτασαν σαν μια οικογένεια. Το αμφιθέατρο πλημμύρισε από παραδοσιακούς ήχους και πολύχρωμες ενδυμασίες. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες επέλεξαν να ερμηνεύσουν παραδοσιακά τραγούδια. Πολλά παιδιά, η μικρότερη εκ των οποίων ήταν 4 ετών από τη Ρουμανία, ως συνεχιστές της παράδοσης των γονιών τους, χόρεψαν, τραγούδησαν και έπαιξαν παραδοσιακά μουσικά όργανα.


Με πρωτοβουλία της δημοσιογράφου Έλιας Ραμίρεζ, δημοσιογράφοι του AIR και εκπρόσωποι διαφόρων συλλόγων, είχαν την ευκαιρία να καλέσουν στη σκηνή καλλιτέχνες για μια γιορτή μουσικής που τείνει να καθιερωθεί. Με σειρά εμφάνισης, συμμετείχαν οι:
-Βουλγαρία
-Ρουμανία
-Φιλιππίνες
-Νότια Αφρική (Ζουλού και Σόθο)
-Ρωσία
-Πορτογαλία
-Παραγουάη
-Πακιστάν, Ινδία, Μπαγκλαντές
-Ελλάδα
-Αλβανία
-Ισπανία
-Τανζανία


Χαρακτηριστικό σημείο της βραδιάς το μήνυμα συμπαράστασης που απηύθυνε η ερμηνεύτρια και συνθέτης Λόλα Γιαννοπούλου, που εκπροσώπησε την Ελλάδα, λέγοντας πως και εμείς οι Έλληνες υπήρξαμε μετανάστες και καταλαβαίνουμε την μεγάλη ανάγκη των ανθρώπων αυτών που μένουν μακριά απ' τις πατρίδες τους να κρατήσουν την τέχνη και τις παραδόσεις τους ζωντανές.


Ο Αθήνα 9.84 FM ήταν υποστηρικτής σε αυτή την γιορτή.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα