Τουρκία: Πολιτικοί κλυδωνισμοί

Κλυδωνισμοί στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας, μετά τη δικαστική απόφαση να απαγορευθεί η πρόσβαση στο Twitter, μια απόφαση που είχε προαναγγείλει χθες ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την απόλυτη απαγόρευση πρόσβασης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ. Με μήνυμά του στο Twitter, ο κ. Γκιουλ σημείωσε ότι μόνον μεμονωμένες ιστοσελίδες οι οποίες προσβάλλουν την ιδιωτική ζωή συγκεκριμένων ατόμων

θα πρέπει να «μπλοκάρονται», συμπληρώνοντας ότι ευελπιστεί η απαγόρευση να μην διαρκέσει πολύ.

Το Τwitter χρησιμοποίησε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, για να κοινοποιήσει το σημερινό του πρόγραμμα. Αντιδράσεις και από την ΕΕ, με τον αρμόδιο επίτροπο για τη διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, να εκφράζει σοβαρή ανησυχία για την απόφαση της Άγκυρας.

«Δεν τίθεται θέμα δικής μας απόφασης. Πρόκειται για διοικητική απόφαση», δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Ραντικάλ ο Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης Φατίχ Γιαγμούρ, αναφερόμενος στη χτεσινοβραδυνή ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών σύμφωνα με την οποία ο αποκλεισμός της πρόσβασης στο Twitter έγινε μετά από σχετική εντολή της Εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης.

Πάντως, παρά τα μέτρα των τουρκικών αρχών, πολλοί χρήστες του Twitter κατάφεραν να ξεπεράσουν την απαγόρευση πρόσβασης στην πλατφόρμα του κοινωνικού δικτύου, χρησιμοποιώντας άλλους servers ή τα δίκτυα VPN.

Keywords
Τυχαία Θέματα