Τουριστικός πόλος έλξης η Δημητσάνα

Σε τροχιά τουριστικής ανάπτυξης εισέρχεται ο προορισμός της Δημητσάνας μετά και την ένταξή της στο δίκτυο των επιλεγμένων πολιτιστικών οδοιπορικών για την Ελλάδα Geo Routes & Aegean Routes www.geo-routes.com που τελεί υπό την αιγίδα της ΕΕ για την UNESCO. Μάλιστα, υποδέχθηκε και το πρώτο οδοιπορικό στην πόλη, στο οποίο συμμετείχε σημαντικός αριθμός μελών της Εταιρείας Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).

Η ομορφιά

της Δημητσάνας που αποτελεί διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό, τα εξαιρετικού ενδιαφέροντος πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία, οι άνθρωποι αλλά και τα σημαντικά αξιοθέατα, λειτούργησαν καταλυτικά για τους συμμετέχοντες στο οδοιπορικό, οι οποίοι με τις εμπειρίες που αποκόμισαν εκδήλωσαν ενδιαφέρον να υποστηρίξουν περαιτέρω την ανάδειξη του τόπου.

Στο σύγχρονο Διασυνεδριακό Κέντρο Δημητσάνας, ο δήμαρχος Γορτυνίας Ι. Γιαννόπουλος μίλησε για την ομορφιά του τόπου, την αρχιτεκτονική, τα μονοπάτια, τα θρησκευτικά μνημεία, τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα και αναφέρθηκε στη γεωγραφία και μορφολογία του Δήμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα