«Τουλάχιστον ένα τρίμηνο οι ρωσικές επιδρομές»

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα διαρκέσουν "τρεις ή τέσσερις μήνες" και θα ενισχυθούν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμα Αλεξέι Πουσκόφ.

"Υπάρχει πάντα κίνδυνος ολίσθησης και εγκλωβισμού, αλλά στη Μόσχα μιλούμε για επιχειρήσεις τριών ή τεσσάρων μηνών", δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο Πουσκόφ. Ενώ, όταν ερωτήθηκε εάν πρέπει να αναμένεται κλιμάκωση της επιχείρησης, απάντησε : "Οπωσδήποτε".

Ο Αλεξέι Πουσκόφ πρόσθεσε επίσης ότι οι αεροπορικές επιδρομές
του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού δεν υπήρξαν αρκετά αποτελεσματικές και ότι πρέπει να αρχίσει νέα φάση στον αγώνα κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. "Μόνο το 20% των επιχειρήσεων (του διεθνούς συνασπισμού) είχε αποτέλεσμα. Στο 80% των περιπτώσεων, ούτε καν βομβάρδισαν", δήλωσε ο Πουσκόφ.

Αναφερόμενος στις δυτικές επικρίσεις ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει τεθεί ως προτεραιότητα των ρωσικών αεροπορικών πληγμάτων, ο Πουσκόφ απάντησε ότι "κύριος στόχος είναι οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται πιο κοντά στη Δαμασκό", τη στιγμή που οι δυτικές χώρες επιμένουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν μακριά από τις βάσεις των τζιχαντιστών , που βρίσκονται στην ανατολική Συρία.

Εν τω μεταξύ, πολεμικά αεροσκάφη που πιστεύεται ότι είναι ρωσικά βομβάρδισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μια πόλη που έχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος, η οποία βρίσκεται 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δαμασκού, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την πόλη αλ Καριατάιν τον Αύγουστο.

Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν δήλωσε στο Ρόιτερς ότι τα πολεμικά αεροσκάφη πιστεύεται ότι ήταν ρωσικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα