Τουλάχιστον 42 νεκροί σε χωριό της Κένυας

Ο αριθμός τωννεκρών από την τελευταία έξαρση φυλετικήςβίας στην περιοχή του ποταμού Τάνα, στοΔέλτα της Κένυας, αυξήθηκε σε 42, ανέφερετο Σάββατο ο Ερυθρός Σταυρός.

«Οι εντάσειςπαραμένουν σε υψηλό επίπεδο, αλλά ηκατάσταση είναι τώρα ήρεμη », ανέφερανοι ομάδες αρωγής, στην ιστοσελίδα τους,προσθέτοντας ότι 35 τραυματίες μεταφέρθηκανσε νοσοκομείο της πόλης Μαλίντι.

Πολιτοφύλακεςοπλισμένοι με μαχαίρια και όπλα, εισέβαλανστο χωριό Κιπάου την Παρασκευή,δολοφονώντας άνδρες, γυναίκες καιπαιδιά, στον τελευταίο γύρο της βίαςανάμεσα στις αντιμαχόμενες φυλές τωνΠοκόμο και των Όρμα.

Ομάδες

ανθρωπίνωνδικαιωμάτων επικρίνουν τους τοπικούςπολιτικούς ότι αναμοχλεύουν την έντασημεταξύ των φυλών, οι οποίες μάχονταιεπί πολλές γενιές για τα δικαιώματα στηγη και την πρόσβαση στο νερό.

Η επίθεσηπροκάλεσε διεθνείς εκκλήσεις για ηρεμία,με τις Ηνωμένες Πολιτείες να τηνκαταδικάζουν και τον Λευκό Οίκο να τηναποκαλεί «ανησυχητική κλιμάκωση μιαςτραγικής βίας».

Η αυξανόμενηδιαφυλετική βία και η ύπαρξη αποσχιστικούκινήματος προκαλούν φόβους για έκρηξητων συγκρούσεων κατά τη διάρκεια τωνπροεδρικών εκλογών τον ερχόμενο Μάρτιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα